ESCA na winst toch met lege handen

7 mei 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft de nacompetitie niet gehaald. De ploeg van trainer Binnie Klaver won zaterdag  in 4A zelf met 5-1 van Germania, maar door het gelijkspel tussen SC Oranje en AZ 2000 kwam de Arnhemse ploeg 1 punt te kort.

ESCA was op sportcomplex Valkenhuizen overduidelijk de betere ploeg. De gastheren lieten echter een overvloed aan kansen onbenut en het was dan ook een eigen goal van Germania die ESCA op voorsprong bracht. Daarna waren Jeffrey Stoffels (afstandschot van 30 meter), Rico Samson (na schitterend voorbereidend werk van Jurrien Schouten), Jules Vullings (weergaloze actie na corner) en Jurrien Schouten (droge schuiver) trefzeker. Germania deed nog wat terug door een penalty, die  via doelman Bart Dopper in het doel belandde.
Het gelijkspel bij SC Oranje – AZ was een domper voor ESCA, dat daardoor de nacompetitie misliep. De spelers van ESCA staken de hand in eigen boezem. “Feit blijft dat we eerder in de competitie al te veel punten hebben laten liggen om aanspraak te maken op promotie. Volgend jaar moet nu het jaar van ESCA worden”, zei doelman Bart Dopper.
AZ 2000 mag zich nu opmaken voor de nacompetitie