ESCA lijdt vijfde verlies op rij

6 november 2011 | Van onze AS-redactie

Na vier nederlagen op rij in 4A was de honger naar een overwinning bij ESCA zaterdag groot. De Arnhemse ploeg kwam echter bedrogen uit. Op eigen veld verloor ESCA met 4-1 van Wageningen.

In de eerste helft was ESCA de bovenliggende ploeg en kwam dan ook op voorsprong. Jurrien Schouten werd weggestuurd over links en haalde verwoestend uit: 1-0. Bij deze actie raakte de spits echter wel geblesseerd, waardoor hij het veld moest verlaten.
Julian Droog, Tim Houweling en Michiel Schouten kregen daarna allen de mogelijkheid de voorsprong voor ESCA uit te bereiden. Zij faalden echter.
Na rust kantelde de wedstrijd volledig. ESCA kwam veel te slap uit de kleedkamer en moest dat bekopen met 2 tegentreffers binnen 10 minuten. De 1-2 viel na een strafschop. De gemaakte overtreding was van Bonne Leeuwenkuijl, die daarvoor zijn tweede gele kaart en dus rood ontving. Doelman Bart Dopper van ESCA stopte de penalty, maar was in de rebound kansloos.
Toen ESCA daarna een periode met 9 man speelde, omdat Reinout Leeuwenkuijl ook geblesseerd uitviel, werd het 1-3. ESCA zette alles op alles om nog aan te haken. De Arnhemse formatie miste daarbij het nodige geluk. Jules Vullings raakte de lat. ESCA claimde bovendien nog 2 strafschoppen, maar de arbiter weigerde de bal op de stip te leggen.
Het slotakkoord was voor Wageningen dat ook nog de 1-4 maakte. Trainer Stef Kool van ESCA verwoordde het verlies na afloop van de wedstrijd bondig. “We hebben niet onverdiend verloren, maar wel onnodig.”