ESCA laat niets aan het toeval over

8 mei 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft zich geplaatst voor de nacompetitie van de vijfde klasse F. De ploeg van trainer Chris Lankwarden won in Ochten met 4-1 van Uchta. Concurrent De Paasberg bleef bij RVW op 2-2 steken.

ESCA eindigde in de eindrangschikking als hoogste ploeg zonder periodetitel en mag daarom in de nacompetitie de plek overnemen van kampioen OVC’85. door zelf te winnen was ESCA ook niet meer afhankelijk van het resultaat bij RVW – De Paasberg.
ESCA kwam bij Uchta na een half uur op voorsprong door Levent Yazilitas. Kort voor het rustsignaal zorgde Umit Seyer voor 0-2. “Dat was een geweldige opsteker. Toen voelde ik me toch even wat prettiger, want we kregen het niet cadeau”, zei Chris Lankwarden, trainer van ESA..
Na de pauze tilden opnieuw Unit Senyer en daarna Murat Senyer de stand naar 0-4. Dat Uchta nog tegenscoorde kon de pret bij de Arnhemse ploeg niet bederven.
In 5F plaatsten FCJeugd, ESCA en RVW zich voor de nacompetitie. OVC’85 promoveert als kampioen naar de vierde klasse.

De nacompetitie in 5F start op zondag 15 mei. FC Jeugd speelt dan thuis tegen ESCA (aanvang 14.30 uur). Op zondag 22 mei komt RVW voor het eerst in actie. Als FC Jeugd de eerste wedstrijd niet wint, speelt de ploeg uit Renkum dan thuis tegen FC Jeugd. Wint FC Jeugd het eeerste duel, dan is de tweede wedstrijd ESCA-RVW. Het derde duel is op zondag 29 mei. De winnaar van de nacompetitie in 5F promoveert naar de vierde klasse.