ESCA laat het in slotfase afweten

18 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Ongeloof en ontgoocheling. Het viel, na afloop van de wedstrijd tegen OBW, van de gezichten van de handbalsters van ESCA te lezen. De Arnhemse ploeg had een grote voorsprong weggeven en stond aan het eind met lege handen: 16-17.

“Dit is een hele grote tegenvaller'”, vertelde Laura Engels, aanvoerster van ESCA na het verlies in de topper in de eerste klasse F. “We hebben geen moment achter gestaan. Dan wordt het 16-16 en krijgen we nog een goal tegen, waardoor we de wedstrijd verliezen. Ik ben er compleet ondersteboven van.”
Engels kon het maar niet bevatten en dat was begrijpelijk. ESCA stond in de eerste helft steeds een of twee doelpunten voor en ook bij rust, die werd bereikt bij 8-8, was er nog niets aan de hand. Na de hervatting nam ESCA zelfs een ruime voorsprong van vier treffers. “Ik heb een 12-8 en een 16-12 stand in ons voordeel op het bord zien staan. Maar in het laatste kwartier hebben we niet meer gescoord en dan ga je een wedstrijd verliezen.”
Plotseling was alle creativiteit uit het spel van de thuisploeg verdwenen. Dat had te maken met een offensieve 4-2 dekking, die OBW in de slotfase toepaste. “Hayke van Valburg, die er al een stuk of acht had gemaakt, en Kim de Blok werden vastgezet”, vertelde Engels. “En toen raakten we in paniek. Het leek wel of we niet meer wisten wat we moesten doen. Dat is vreemd, want er ontstond nog veel meer ruimte.”
OBW kwam steeds dichterbij en rook bloed. Vooral omdat ESCA niet meer tot scoren kwam. De 16-17 was voor de thuisploeg de genadeklap.
Door de zege gaat OBW nu alleen aan kop en heeft een voorsprong van twee punten op de ploeg van trainer Jos van den Brink. Toch gelooft Engels niet dat de kansen op de titel voor ESCA, met nog zeven duels voor de boeg, zijn verkeken. “We geven niet op. Ik geloof er nog steeds in, maar we mogen nu zelf zeker geen misstappen meer maken.”