ESCA laat het in de aanval afweten

18 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van ESCA bleken zondag de carnaval minder goed te zijn doorgekomen dan hun collega’s van het Hengelose Donar. In Overijssel verloor de Arnhemse ploeg het duel in de hoofdklasse A met 25-18.

ESCA begon als de nummer twee op de ranglijst aan dit duel, maar van onderschatting van Donar was geen sprake. “Want we waren gewaarschuwd”, zei trainer Michael de Blok van ESCA. “DOS, de koploper, had in Hengelo met 24-7 verloren en Hurry Up 3 zelfs met 40-9. Het zijn daar aparte omstandigheden.”
In de openingsfase kregen beide ploegen kansen, maar alleen de thuisploeg benutte die mogelijkheden: 5-1. Bij rust had ESCA in het harde duel nog niets van die achterstand goed kunnen maken: 12-6. Ook na de hervatting kon ESCA niet dichterbij komen. Integendeel, de gastheren liepen steeds verder uit. Pas in de laatste tien minuten keerde de scoringsdrift bij ESCA terug, maar dat was veel te laat voor een goed resultaat: 25-18.
“We hebben te veel open kansen gemist”, meende De Blok. “De dekking stond goed en 25 goals tegen, dat kan. Alleen is 18 keer scoren te weinig.”
ESCA zakte door het verlies naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst.