ESCA kan weer niet winnen van EMM

17 april 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA won nog nooit van EMM en dat lukte ook zaterdag niet. Op het Arnhemse sportcomplex Valkenhuizen eindigde het duel in de vierde klasse A in een gelijkspel: 1-1.

ESCA had in het begin het initiatief en de thuisploeg kwam door Jurrien Schouten op een 1-0 voorsprong. Na een vloeiende combinatie over links liet de goaltjesdief van ESCA het net bollen.
Na de openingsgoal kwam juist EMM beter in de wedstrijd. ESCA moest achteruit en de gelijkmaker liet dan ook niet lamg op zich wachten. Uit een corner kopte een Randwijkse speler van dichtbij raak: 1-1. De thuisclub kreeg vlak voor rust nog een tegensslag te verwerken door het uitvallen van Tim Houweling. Het was duidelijk merkbaar dat ESCA in de aanval daardoor diepte en balvastheid miste.
Na rust werd het spel van beide kanten met de minuut slechter. Op het ‘knollenveld’ van ESCA was geen combinatievoetbal mogelijk. Strijd was dan ook het devies aan beide kanten. Zowel ESCA als EMM kreeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aan de kant van ESCA waren Jules Vullings en Thijs Bolder gevaarlijk. Ook aan EMM waren de,ogelijkheden niet besteed. Vlak voor het laatste eindsignaal kreeg een aanvaller van EMM nog rood (na 2 keer geel).

Uitslagen 4A
Kesteren – AZ 2000             2-2
DVE Trajanus – Germania   7-0
SC Oranje – Blauw Wit          7-2
ESCA – EMM                           1-1