‘ESCA is net als Vitesse zoekende’

30 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA kwamen binnen 24 uur twee keer in het veld. Na de 21-26 zege bij Duiven (vrijdag) was de ploeg van trainer Jos van den Brink zaterdagavond in de tweede klasse B thuis te sterk voor Erix: 22-18.

“Het was weer een moeilijke wedstrijd, maar het ging beter als tegen Duiven”, sprak Van den Brink na afloop. ”Maar we zitten even in een wat mindere fase.”
Illustratief daarvoor was dat ESCA in het duel met Erix liefst 5 strafworpen miste. Van den Brink: “Toen we er daarna weer eentje kregen, wilde niemand die bal nemen. Het was mooi om te zien dat toen Mariska Rubergen, onze keepster, de bal oppakte en gewoon scoorde.”
Het spel mag dan wat minder zijn, de 4 punten in 2 dagen tellen wel. “Dat heb ik de speelsters ook gezegd”, vertelde de ESCA-trainer. “Als je niet zo goed speelt en je wint toch je wedstrijden, dan zegt dat iets over de kwaliteit in de ploeg. Maar we zijn een beetje zoekende, net als Vitesse.”
In problemen kwam ESCA tegen Erix nooit. “We hebben de hele wedstrijd 2, 3 goals voor gestaan”, zei Van den Brink, die zijn ploeg bij rust met 10-8 zag leiden.

Doelpunten ESCA: Kim de Blok 7, Imke Kranenburg 5, Mirjam Ribbink 4, Desiree Lucassen 2, Anneke de Geest 1, Mirjam Spinhoven 1, Inge Venderbosch 1, Mariska Rubergen 1.