ESCA houdt hoop op nacompetitie

25 april 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESCA heeft in de vijfde klasse F de hoop op de nacompetitie nog niet opgegeven. De ploeg van trainer Chris Lankwarden (foto) steekt in ieder geval al in goede vorm. ESCA won maandag thuis met 6-2 van SVHA.

Door een hoge eindklassering gokt ESCA nog altijd op een plek in de nacompetitie. “We proberen 6 punten te pakken in de laatste 2 duels tegen Barneveld en Uchta en dan zien we wel hoe ver we zijn gekomen”, zei trainer Chris Lankwarden van ESCA na de overtuigende 6-2 winst op SVHA.
Lankwarden wilde er niets van weten, maar mogelijke punten in mindering voor Dierense Boys en De Paasberg zou ESCA wel eens in de kaart kunnen spelen. De wedstrijd Dierense Boys-De Paasberg, 4 minuten voor tijd gestaakt bij 2-1, eindigde zaterdag in een veldslag en de kans dat de tuchtcommissie van de KNVB fikse straffen gaat uitspreken, lijkt niet ondenkbaar.
“Wat er is gebeurd, is vooral triest voor mijn collega’s en de besturen en vrijwilligers van beide clubs. Ik wil ook niet ten koste van het leed van anderen prijzen pakken. We hebben zelf nog een theoretische kans en die moeten we niet verloren laten gaan. Dat heeft niets met de gebeurtenissen in Dieren te maken”, zei Lankwarden.
De trainer van ESCA had maandag een mager eerste kwartier gezien van zijn ploeg. Maar na de openingstreffer van Hountou Kane liep het als een trein bij de thuisclub. Ahmed Can en Sezkit Topuz bepaalden de ruststand op 3-0.
Na de pauze zorgde Murat Senyer voor 4-0. De gasten scoorden tegen, maar Levent Yazilitas herstelde de oude marge: 5-1. Na de 5-2 schoot Murat Seneyer de bal uit een hoekschop in één keer in het doel van SVHA en zette zo de 6-2 eindstand op het bord.

Uitslagen 5F
Zaterdag:
Dierense Boys – De Paasberg  2-1 (gestaakt)
SVHA – Barneveld                      5-1
Maandag:
Elsweide – Barneveld                 1-1
ESCA – SVHA                              6-2
Edesche Boys – FC Jeugd         3-2