ESCA handhaaft zich aan kop

18 november 2013 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA hebben zich hersteld van het verlies (30-19) van vorige week bij Overwetering. De ploeg van trainer Jos van den Brink versloeg in de eerste klasse F Ha-Stu met 25-22.

“We waren vastbesloten om niet dezelfde fouten te maken als tegen Overwetering”, vertelde aanvoerster Laura Engels na afloop.
ESCA begon sterk en nam een 4-1 voorsprong. Ha-Stu herstelde zich snel en ESCA had geen antwoord op de offensieve dekking van de gasten. Na ook nog een Arnhemse tijdstraf stond het ineens weer gelijk: 6-6.
Beide ploegen waren in het restant van de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar kort voor rust kon ESCA toch een klein gaatje slaan: 13-11. “Toch gooiden we de bal weer gewoon bij de tegenstander in de handen en onze trainer was tijdens de rust ook niet blij”, aldus Engels.
Na de peptalk van Van den Brink tijdens de rust, liep het na de pauze niet beter. Ha-Stu schoot als een komeet uit de startblokken en boog de 13-11 achterstand om in een 13-16 voorsprong. “We speelden in die fase meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander”, vond Engels. “Gelukkig stond Diane van Moerkerk erg sterk te keepen.”
Toch ging het plotseling lopen bij ESCA. De thuisploeg vond de ruimtes ineens wel, ging scoren en benutte ook nog een paar strafworpen. Na een sterke fase van ESCA stond er een 22-18 stand op het bord. Die werd in de slotfase niet meer weggegeven: 25-22.
Door de zege op Ha-Stuft blijft ESCA koploper in 1F met 10 punten uit 6 wedstrijden. Overwetering (8 uit 5) en OBW (8 uit 6) volgen.

Doelpunten ESCA: Anneke van Oel (foto) 7, Kim de Blok 6, Hayke van Valburg 5, Laura Engels 3, Sabine Smit 3, Denise van Beek en Vanessa Janssens 1.