ESCA handbal gaat als een speer

14 november 2010 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA behaalden in de tweede klasse B hun zesde zege op rij. In sporthal Valkenhuizen kreeg Reehorst een fors pak slaag: 18-6. De mannen van ESCA wonnen in de eerste klasse met 36-20 van Duiven.

Trainer-coach Jos van den Brink van de ESCA-vrouwen keek in de eerste helft zijn ogen uit. Zijn ploeg leidde bij rust met maar liefst 13-1. “Het was verschrikkelijk goed. We haalden een heel hoog niveau”, zei Van den Brink na afloop. “Maar die tweede helft was een drama. Heel gauw vergeten.”
Mirjam Ribbink was met 3 treffers de beste schutter van ESCA. Kim de Blok kwam niet tot scoren. “Kim is de weg een beetje kwijt. Ze is uit vorm”, zei Van den Brink over zijn dochter.
De mannen van ESCA stegen naar de tweede plek op de ranglijst door een 36-20 zege op Duiven. Het stemde trainer-coach Michael de Blok nog niet tot grote tevredenheid. “Ik ben blij met de punten en de uitslag, maar niet met het spel. Bij vlagen speelden we mooi handbal, maar het was vaak ook rommelig met veel fouten.”
UGHV gaat met na 6 wedstrijden met 10 punten aan de leiding in de eerste klasse. ESCA en Apollo’70 delen de tweede plek met 9 punten, Duiven is vierde met 8 punten.