ESCA gevloerd door SC Oranje: 2-3

26 maart 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft zaterdag dure punten verspeeld in de strijd om de bovenste plaatsen in 4A. In een spannende wedstrijd tegen SC Oranje trok de ploeg van Binni Klaver aan het kortste eind. Het werd 2-3 op Valkenhuizen.

Gedurende de hele wedstrijd had Oranje het betere veldspel, maar kreeg ESCA de betere kansen. In de eerste helft kwam de thuisploeg dan ook onverwacht op voorsprong via Rico Samson. Een door Jurrien Schouten verlengde voorzet tikte Samson knap binnen, 1-0. Oranje zette vervolgens flink druk op de verdediging van ESCA, maar wist dit veldoverwicht pas kort na rust om te zetten in de gelijkmaker. Daar was wel een ongelukkig momentje in de verdediging van ESCA voor nodig. Emre Tezel, die voor de rest een fantastische wedstrijd speelde, verwerkte de bal niet goed en bood daarmee de spits van Oranje een open doorgang naar het doel, 1-1. Kort daarop maakte Oranje zelfs de 1-2 uit een vrije trap.
Op dat moment leek de wedstrijd beslist, maar niks bleek minder waar toen Jurrien Schouten op magistraal aangeven van Thijs Bolder de 2-2 binnenschoot. De hierop volgende fase was voor ESCA. De groenwitten kregen twee uitgelezen kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was uiteindelijk echter Oranje dat aan het langste eind trok. Een knappe aanval over links resulteerde in de 2-3 eindstand.

Andere uitslagen 4A:
Kesteren – Blauw Wit                    3-1
DVE-Trajanus – EMM Randwijk   4-1
Oranje Blauw – AZ 2000              2-0