ESCA boekt achtste overwinning op rij

28 november 2010 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA zijn niet te stuiten. De ploeg van trainer Jos van den Brink (foto) won in de tweede klasse B voor de achtste keer op rij. ESCA was zondag in Groenlo te sterk voor Grol: 14-28.

Trainer Jos van den Brink ging niet geheel gerust op weg naar Groenlo. Anneke de Geest en Mirjam Ribbink waren door blessures niet van de partij. Van den Brink had Jill Boerstal uit het tweede aan zijn selectie toegevoegd.”Inclusief keepster Laura de Wit had ik maar de beschikking over 9 speelsters. We misten onze gehele linkerkant. Maar we zijn geen moment in de problemen geweest”, zei van den Brink, die zijn ploeg sterk zag openen.
Na een 0-5 voorsprong nam ESCA het even wat te gemakklijk op. Van den Brink: “Grol kwam tot 4-5 terug en dat toont onze wisselvalligheid nog. Daar word ik een beetje gek van. Want bij Grol zat veel publiek en als die fans achter zo’n team gaan staan, weet je het maar nooit.”
ESCA was op tijd wakker en liep uit naar een 8-15 voorsprong. Dat was ook de ruststand. Na de pauze speelden de bezoekers de wedstrijd professioneel uit: 14-28. Keepster Laura de Wit van ESCA stopte 4 strafworpen. Uitblinkster Imke Kranenburg scoorde, net als Kim de Blok, 8 doelpunten.
“We willen nu ook ongeslagen het jaar uit”, sprak Van den Brink na afloop. 

Scores ESCA:  Imke Kranenburg 8, Kim van den Brink 8, Vanessa Janssen 5, Desiré Lukassen 3, Inge van der Bosch 2, Laura Engels 1, Mirjam Spinhoven 1.