ESCA baalt van keihard spel SVHA

11 september 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA kwam in 5F niet verder dan een gelijkspel (1-1) bij SVHA. Trainer Chris Lankwarden van de Arnhemse ploeg baalde stevig van het keiharde spel van de opponent. “Het ‘botte bijlvoetbal’ van SVHA is beloond met een punt.”

Volgens ESCA-trainer Chris Lankwarden ontstonden bij zijn spelers regelmatig irritaties door het spijkerharde spel van de thuisploeg. “SVHA hanteerde de botte bijl. Er waren regelmatig harde charges op de ledematen van onze spelers.
Toch kwam ESCA op voorsprong door een fraaie goal van Alatin Buyuksari:  0-1. In de tweede helft bleef ESCA de betere ploeg, maar de vele kansen die de bezoekers kregen werden  door de voortreffelijke keeper van SVHA allemaal onschadelijk gemaakt. SVHA scoorde 5 minuten voor tijd de gelijkmaker.
Kort voor het eindsignaal kreeg Buyaksari de kans om ESCA toch nog op winst te zetten, maar voor open goal slaagde hij er niet in te scoren.
Lankwarden werd door de arbiter nog achter de afrastering gestuurd, omdat hij de leidsman er op attent maakte dat een vrije trap ‘zeker 20 meter verder werd genomen dan de plek van de overtreding’.

Uitslagen 5F
AZ 2000 – Ewijk                 3-2
SVHA – ESCA                      1-1
Barneveld – FC Jeugd        4-0
Roda’28 – Uchta                2-2
CHRC – SC Oranje             2-1