ESCA A1 nauwelijks tevreden met punt

21 februari 2011 | Van onze AS-redactie

In de tweede klasse O kwamen de A1-teams van ESCA en Babberich voor het eerst in drie maanden weer eens in actie. De eerste wedstrijd van 2011 eindigde in 1-1.

Voor beide ploegen zou een winstpartij een goede stap zijn. Babberich kon aansluiten bij de top, terwijl ESCA uit de kelder van de tweede klasse O kon klimmen. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en het was de scheidsrechter die een hoofdrol opeiste. Babberich kreeg verschillende keren een waarschuwing vanwege commentaar op de leiding en na een half uur werd Julian Droog 5 minuten naar de kant gestuurd, wegens een tackle van achteren.
Vijf minuten voor rust kwam Babberich gelukkig op voorsprong, centrale verdediger Lex Tillemans tikte de bal langs de eigen doelman: 1-0.
Na rust had ESCA de wedstrijd in handen. Kansen waren er voor Joris Daniels en Martijn Teniglo die beiden het houtwerk raakten. In de 70ste minuut werd het harde werken beloond. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Joris Daniels die de trekker overhaalde: 1-1. ESCA had na afloop eerder het gevoel dat het 2 punten had verloren dan 1 punt gewonnen.