ESA zorgt voor stunt in Arnhem Cup

1 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft zich woensdag verrassend geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. De zaterdagse tweedeklasser won op sportpark Rijkerswoerd met 3-1 van titelhouder Presikhaaf. Die stand was al bij rust bereikt.

Voor Presikhaaf begon de wedstrijd tegen de zaterploeg nog goed. Jerai Veldt opende al in de achtste minuut de score: 0-1. ESA bleek echter een taaie tegenstander. De thuisploeg kwam door Davy Hendriks op gelijke hoogte en nog voor de pauze scoorden ook Ali Edan, die in de zomer verterkt naar Presikhaaf, en Germaine Lenting: 3-1.
“We speelden in de eerste helft heel erg goed”, vertelde ESA-trainer Marcel Omvlee, die de coaching woensdag overliet aan zijn assistent Peter Gerritsen. “In de tweede helft werden we achteruit gedrukt en had Presikhaaf het initiatief, maar we hielden knap stand.”
Trainer Dennis van Beukering van Presikhaaf, volgend seizoen zowel trainer van zijn huidige club als van ESA, stond met Presikhaaf de laatste zes jaar in de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. Die gaat in 2013 dus aan de Arnhmes hoogst spelende club voorbij.

Arnhem Cup, tweede ronde
ESA – FC Presikhaaf 1-0.

Programma

Tweede ronde
Jonge Kracht – HAVO (do. 2 mei, 20.00 uur)
SML – Duno (di. 7 mei 20.00 uur)
MASV – AVW ’66 (datum nog onbekend)
Arnhemse Boys – RKHVV (datum nog onbekend)

Kwartfinales, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur

Dinsdag 14 mei: VDZ – Jonge Kracht / HAVO
Donderdag 16 mei: ESA – AZ 2000
Dinsdag 21 mei: MASV / AVW ’66 – SML / Duno
Donderdag 23 mei: Arnhemse Boys / RKHVV – De Bataven