ESA wil voluit gaan tegen RKHVV

22 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA zal zich in de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup tegen RKHVV niet inhouden. “Onze prioriteit ligt bij de finale van de nacompetitie, maar we zullen er alles aan doen om door te komen”, zegt ESA-trainer Marcel Omvlee.

De zaterdagse tweedeklasser ESA is volop in de race om promotie naar de eerste klasse, maar neemt het ’tussendoortje’ tegen RKHVV in de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup, dinsdagavond 22 mei op het terrein van Elsweide, heel serieus. “Na de overwinning op DZC’68, afgelopen zaterdag, heb ik de wedstrijd tegen RKHVV even aangesneden. Ik heb gevraagd of er jongens waren die liever niet wilden spelen tegen RKHVV, maar er was niemand die zijn hand opstak’, vertelt Omvlee.
Het zegt alles over de gretigheid van de Arnhemse ploeg. Omvlee: “De 2 finales van de nacompetitie tegen Hierden, komende zaterdag en op 2 juni, zijn het belangrijkst. Maar we zullen er tegen RKHVV alles aan doen, want we willen ook graag verder komen in de Arnhem cup. We zullen ons niet inhouden en willen het RKHVV zo moeilijk mogelijk maken.”
Mauro Slütter en Vijah Ramsoeds zullen volgens Omvlee niet in actie komen. “Zij zijn licht geblesseerd en halen deze wedstrijd niet. Germaine Lenting begint op de bank. Hij is ook niet fit genoeg.”
ESA bereikte de kwartfinale door overwinningen op Arnhemse Boys (5-1) en de paasberg. Tegenstander RKHVV was in de eerste ronde vrijgeloot en schakelde in de tweede ronde SML uit. Op het Arnhemse sportpark De Bakenberg werd het 3-2 voor de Huissense ploeg.
RKHVV handhaafde zich dit seizoen in de hoofdklasse en kan met het winnen van de Arnhem Cup de kroon op het werk zetten. Daarvoor moet het dinsdag in de derde kwartfinale eerst ESA uitschakelen. Rheden en Presikhaaf plaatsten zich al bij de laatste vier door zeges op respectievelijk VDZ (4-0) en AVW’66 (4-1).

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales

di. 22 mei:  ESA – RKHVV
do. 24 mei: Spero – De Bataven
Halve finales
di. 29 mei:  Rheden – Presikhaaf (onder voorbehoud)
do. 31 mei: ESA/RKHVV – Spero/De Bataven (onder voorbehoud)
Finale
Zo. 10 juni (19.00 uur).