ESA vermaakt fans met acht goals

30 september 2012 | Van onze AS-redactie

ESA heeft zaterdag in de tweede klasse G flink uitgehaald. De ploeg van trainer Marcel Omvlee won thuis met 8-2 van Vios Vaassen. Ali Edan, Mauro Slütter en Maikel Peters scoorden allen tweemaal.

“Als jet met 8-2 wint, heb je het natuurlijk goed gedaan”, sprak trainer Marcel Omvlee van ESA na afloop. “Maar we hadden het in de eerste twintig minuten toch knap lastig.”
Dat was mede een gevolg van de snelle openingstreffer van Vios Vaassen. Binnen een minuut lag de bal al achter ESA-goalie Tim Buurman in het net: 0-1. In het tweede deel van de eerste helft bogen Ali Edab, Mauro Slütter en Job Seinen de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Op slag van rust brachten de gasten de spanning echter terug: 3-2.
Omvlee: “Beide tegengoals vielen uit standaardsituaties. Daar had ik de spelers al voor gewaarschuwd, maar dan zul je altijd zien dat de tegenstander daaruit scoort.”
Na de pauze schoot Vios Vaassen in het eerste kwartier nog op de paal en voorkwam ook Tim Buurman met een knappe redding nog de gelijkmaker van de gasten. De 4-2 van Maro Slütter in de 60e minuut werkte bevrijdend voor ESA. Vios Vaassen moest daarna meer ruimte weggeven en daar profiteerde ESA volop van. De wat trage defensie van de gasten had geen vat op de snelle spitsen van ESA. “We hebben het toen heel goed uitgespeeld”, zei Omvlee, die achtereenvolgens Ali Edan, Maikel Peters, Germaine Lenting en opnieuw Peters zag scoren.
Met 9 punten uit 4 duels staat ESA op de vierde plaats. Owios en DFS gaan met 12 punten aan kop, maar speelden een wedstrijd meer. “Zaterdag gaan we naar Owios in Oldebroek. Dat wordt een echte test en kunnen we zien waar we staan”, zei Omvlee.

Tweede klasse G
Veensche Boys – Unicum       1-3
Lelystad ’67 – DFS                    0-1
Zwart Wit ’63 – Excelsior Z     3-2
ESC – ASV Dronten                  1-2
’t Harde – FV Horst                  2-2
VSCO ’61 – Owios                   0-1
ESA  – Vios Vaassen                8-2