ESA verliest, toch in nacompetitie

7 mei 2011 | Van onze AS-redactie

ESA verloor zaterdag in de derde klasse A met 2-1 van Elsweide. De ploeg van het trainersduo Dick van Kleef/Marcel Omvlee plaatste zich toch voor de nacompetitie. De concurrenten SKV en Lienden speelden tegen elkaar gelijk: 1-1. 

In de eerste helft was ESA de iets sterkere ploeg op sportpark Elsweide. Maarten Rijnbeek van Elsweide werd gespaard door scheidsrechter Van ’t Goor toen hij de doorgebroken Mitch Legerstee van ESA aan het shirt trok. Na een aantal kleine kansen voor ESA kreeg Elsweide vlak voor tijd de grootste. Marc Comans schoot echter voorlangs.
Na de hervatting zakte ESA ver weg. Elsweide won meer duels en kreeg meteen een grote kans. Robert-Jan Damen schoot echter recht op ESA-keeper Rene Ultzen. Daarna scoorde Elsweide 2 keer op een identieke manier. Keeper Bjorn Comans bediende met een verre uittrap eerst Robert-Jan Damen (foto rechts) en daarna Marc Comans. Beiden hielden hun zenuwen oog in oog met doelman René Ultzen in bedwang: 2-0.
ESA leek bevangen door de warmte en creërde weinig kamsen. Scheidsrechter Van ’t Goor was voor de spelers van ESA de gebeten hond toen hij weer geen rood gaf na het neerleggen van een doorgebroken speler. Ditmaal was doelman Bjorn Comans de dader. Pas in blessuretijd viel de aansluitingstreffer door Shoma Akuta: 2-1. Verder kwam ESA niet.
Door het gelijkspel van SKV en Lienden mag de ploeg uit Rijkerswoerd echter toch aantreden in de nacompetitie. Trainer Dick van Kleef van ESA haalde na afloop opgelucht adem. “Wij hebben niet laten zien dat we speelden om te winnen. Gelukkig komen we door een gunstig resultaat op de andere velden toch in de nacompetitie.”
Kampioen Lunteren promoveert naar de tweede klasse. Excelsior Zetten, De Treffers en ESA spelen nacompetitie. ESA start de daarin op14 mei met een thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys. Een week later is de return. Beslist ESA deze tweestrijd in zijn voordeel, dan staat  de Arnhemse ploeg in de finale om een plek in de tweede klasse. De tegenstander is dan Excelsior Zetten of de nog onbekende nummer 11 uit de tweede klasse G.

Uitslagen Derde klasse A
Uni VV – SDS ’55                    3-3
SKV – Lienden                         1-1
Excelsior Z – Brakkenstein   1-1
De Treffers – Lunteren          3-3
Elsweide  – ESA                        2-1