ESA staat kort voor tijd gelijkmaker toe

9 april 2016 | Van onze AS-redactie

ESA leek de buit zaterdag al binnen te hebben, maar pal voor tijd incasseerde de ploeg van trainer Peter Gerritsen (foto) tegen Advendo ’57 toch nog de gelijkmaker: 3-3. Dat was voor ESA in de topper in 3A een forse tegenvaller. De thuisploeg had daarvoor een 0-2 achterstand omgezet in een 3-2 voorsprong.

 

“De eerste helft was slap. Daarom ben ik in de rust enorm uit mijn plaat gegaan”, zei een boze ESA-trainer Peter Gerritsen. Kort voor rust had Youssef Ouali de achterstand nog wel gehalveerd: 1-2. In de tweede helft ging ESA stormachtig van start. Binnen enkele minuten leidde de thuisclub met 3-2. De gelijkmaker was een eigen doelpunt, nadat aanvaller Jordy Folman van ESA eerst de Ederveense doelman op zijn weg had gevonden. De terugspringende bal werd door een verdediger van Advendo ’57 vervolgens in eigen doel gewerkt. Kort daarop zette Jop Seinen ESA op een 3-2 voorsprong.
“We hebben daarna een paar uitstekende kansen gehad, maar die werden slecht uitgespeeld. Twee keer een vijf tegen drie situatie leverde geen doelpunt op”, zei een balende Gerritsen, die Advendo ’57 ook nog gelijk zag maken: 3-3.esa-arnhem
Jop Seinen viel bij ESA uit met een op het oog zware knieblessure. “Jop verstapte zich en hoorde het kraken. Ik vrees voor een kapotte meniscus of een kruisbandblessure”, aldus Gerritsen.
In de strijd om een plek in de nacompetitie verandert er voor ESA niets. De Arnhemmers moeten op basis van een hoge eindklassering in de totaalstand die plaats veroveren. In de huidige situatie volstaat een derde plaats in de eindrangschikking. Daar staat nu Advendo ’57 met 42 punten uit 22 duels. ESA is vierde met 41 uit 22. CDW is koploper met 49 uit 22, VRC volgt met 46 uit 2. In de strijd om de derde periodetitel voeren CDW en VRC, beiden met 13 uit 5, de ranglijst aan. In 3A pakte Redichem de eerste periodetitel, CDW de tweede.

Klik hier voor de uitslagen in het zaterdagvoetbal.