ESA sneuvelt bij lijstaanvoerder CDW

12 maart 2016 | Van onze AS-redactie

Het bezoek aan Wijk bij Duurstede is ESA slecht bevallen. De stuntploeg van trainer Peter Gerritsen (foto), kwartfinalist in de strijd om de KNVB districtsbeker oost, verloor zaterdag de topper tegen CDW. De koploper in 3A van het zaterdagvoetbal won met 1-0 en vergrootte de voorsprong op ESA tot 5 punten.

In een gelijk opgaande eerste helft kwam CDW na een half uur op 1-0. Nadat de bal tegen de paal was beland, zorgde een aanvaller van de thuisploeg in de rebound voor de openingstreffer.
Na de hervatting was er nog maar één ploeg die voetbalde, maar doelpunten vielen er niet meer. Dat mocht gerust een wonder worden genoemd. bij inzetten van Jordy Folman, Wesley de Ruiter en Youssef Ouali haalden verdedigers van CDW de bal van de lijn. “Ook een schot van Freek van de Brug ranselde de doelman uit de kruising”, vertelde Gerritsen. “En Bram Weijs schoot de bal nog tegen de lat. Een gelijkspel hadden we minimaal verdiend en op basis van de tweede helft een overwinning.”
CDW (42 punten uit 19 duels) heeft nu een voorsprong van 5 punten op ESA, maar Gerritsen is niet onder de indruk van de koploper. “Een matige ploeg en CDW gaat dit ook niet volhouden. Er staat wel een uitstekende keeper. Die heeft ze tot nu toe in de race gehouden.”
ESA (37 uit 19) zakte door het verlies naar de vierde plaats. VRC (39 uit 19) is tweede, Advendo ’57 (37 uit 18), dat met 2-1 verloor bij De Treffers, staat derde. Nummer vijf SKV (36 uit 19) doet ook nog mee om de bovenste plaatsen.

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal