ESA raakt verder achterop

19 november 2018 | Van onze AS-redactie

ESA verliest in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal koploper Dieren steeds verder uit het oog. Na het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Oeken (2-2) is de achterstand op de lijstaanvoerder opgelopen tot zes punten.

ESA had het op sportpark Rijkerswoerd lastig met Oeken, dat zich ook na de Arnhemse openingstreffer van Emre Akdemi, een kwartier voor rust, niet gewonnen gaf. Sterker, de bezoekers kwamen nog voor de pauze op gelijke hoogte: 1-1.
Oeken rook kansen en nam na de hervatting zelfs de leiding: 1-2. In de slotfase voorkwam Job Seinen een nederlaag voor ESA: 2-2.

In 3A gaat Dieren, dat met 5-0 won bij Redichem, met 22 punten uit 8 duels aan kop. Be Quick Zutphen is tweede met 16 uit 7, ESA volgt met 16 uit 8.

AZ 2000 ging met 2-1 onderuit bij onderuit Be Quick, maar kon terugkijken op een goede wedstrijd. De ploeg van trainer Patrick Baltus leidde bij rust nog met 1-0 door een treffer van Bob van Zomeren. “Be Quick schoot nog wel twee keer tegen de paal, maar ook wij kregen kansen via de counter”, zei Baltus na afloop.

De thuisploeg beschikte over een aantal zeer behendige spelers en zij maakten volgens Baltus na de pauze het verschil. Kort na rust kwam Be Quick op gelijke hoogte. AZ 2000 hield daarna lang stand, maar in de 70e minuut viel toch de winnende treffer voor de thuisploeg. Baltus: “De bal werd na een vrije bal doorgekopt en naar mijn mening werd onze keeper daarna in het doelgebied aangevallen, maar de scheidsrechter oordeelde anders. We hebben nog gestreden voor een punt, maar dat is helaas niet gelukt.”
De poging nog een punten pakken werd bemoeilijkt, omdat AZ 200o het laatste kwartier met tien man speelde na een tweede gele kaart voor Samuel Smit.

OVC ’85 en SKV vermaakten het publiek op sportpark De Bilderberg in Oosterbeek. Na 90 enerverende minuten stond er een 3-3 eindstand op het bord. Na doelpunten van Nick Bijlsma en Stijn van der Weerd leek de thuisploeg op weg naar een overwinning, maar een 2-0 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. SKV draaide de rollen volledig om en stond kort voor het eind op voorsprong (2-3). Nick Bijlsma zorgde er met zijn tweede treffer voor dat de ploeg van trainer Marco Bosch toch nog een punt aan het duel overhield: 3-3.

Met 13 punten uit 8 duels behield OVC ’85 de derde plek. SKV (12 uit 7) en Oeken (11 uit 7) staan er echter relatief beter voor dan de Oosterbekers. AZ 2000 (10 uit 7) staat zevende op de ranglijst van 3A.

In de tweede klasse G leverde AVW ’66 een knappe prestatie door te winnen bij FC Horst: 1-2. Na een 0-0 ruststand nam de thuisploeg een kwartier voor tijd de leiding: 1-0. Het door het ontbreken van een aantal spelers gehavende AVW ’66 leek puntloos te moeten vertrekken uit Ermelo, maar in de 90e minuut knalde Sander Kok van grote afstand raak: 1-1. in de vierde minuut van de blessuretijd was Kok nogmaals belangrijk. De aanvaller leverde de assist bij de winnende treffer van invaller Roel Reuling: 1-2.
Door de zege bleef de ploeg van trainer Wouter van der Ent (foto) de directe achtervolger van koploper Woudenberg (19 uit 8). AVW ’66 staat tweede met 15 uit 8. Valleivogels heeft ook 15 uit 8, maar een minder doelsaldo dan de Westervoortse formatie.

* Foto geheel boven: Bram Weis van ESA baant zich een weg tussen de verdedigers van oeken. (Foto: Nico Kooij)
* De foto ’s onder de uitslagen zijn ook van Nico Kooij.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (17 NOVEMBER)
HOOFDKLASSE B
Genemuiden – AZSV               3-0    
Berkum – Flevo Boys               4-2
Duno D – Excelsior ’31             1-2
ACV – SDC Putten                    1-1
SVZW – Deto                            1-3
CSV Apeldoorn – WHC           5-0
Sparta Nijkerk – Buitenpost   1-0
Urk – Staphorst                        2-2 

TWEEDE KLASSE G
VRC – Renswoude                   2-1
VSCO ’61 – Valleivogels          0-1
FC Horst – AVW ’66                 1-2
VVOP – ESC                              2-2
Woudenberg – Lunteren        3-0
Blauw Geel ’55 – Owios          5-0       
Unicum – Lelystad ’67             1-2

DERDE KLASSE A
ESA – Oeken                             2-2
OVC ’85 – SKV                          3-3
Be Quick Z – AZ 2000            2-1
Dieren – Redichem                 5-0
Excelsior Z – De Treffers        2-3
JVC Cuijk – Uni VV                   2-1

VIERDE KLASSE E
HarfsenDVOV                      0-3
De Paasberg – Eefde              0-1
FC RDC – Helios                       5-1
Winterswijk – Eerbeekse B    1-5  
* Grolse Boys/Grol uit competitie


Michel Bakanga van ESA ontdoet zich van enkele tegenstanders van Oeken.


De doelman van Oeken heeft zich op de bal gestort. Job Seinen (7) vraagt zich af waarom zijn tegenstander is gaan liggen.