ESA pakt punt bij kampioen Lunteren

17 april 2011 | Van onze AS-redactie

ESA heeft in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal dit seizoen voor de tweede keer gelijk gespeeld tegen kampioen Lunteren. Net als in Arnhem eindigde de de wedstrijd ook in het Veluwse dorp in 3-3.

ESA was na afloop niet helemaal tevreden met het gelijkspel Bij de Arnhemse ploeg leefde het gevoel dat er achteraf wel wat meer in had gezeten.
In de eerste helft speelde ESA niet slecht, had ook meer kansen dan Lunteren, maar Dennis van Ginkel en Mitch Legerstee lieten goede mogelijkheden onbenut. De bezoekers kwamen zelfs op achterstand, maar Legerstee bepaalde in de 44ste minuut de ruststand toch nog op 1-1.
De ESA-trainers Marcel Omvlee en Dick van Kleef spoorden hun mannen aan na rust wat ‘scherper’ te zijn, maar dat kwam er niet helemal uit. ESA keek tot twee keer toe tegen een achterstand aan aan, maat de ploeg kwam beide keren sterk terug.
Lunteren kwam in de 64ste minuut na een beoordelingsfout van Jean Renée Teering uit een strafschop op 2-1. Mitch Legerstee zorgde 3 minuten voor tijd voor de gelijkmaker (2-2) en leek daarmee een punt voor ESA te hebben veiliggesteld. Meteen na de treffer van Legerstee ging de Arnhemse defensie in de fout: 3-2. Invaller Wesley de Ruiter, een A-speler nog, bepaalde de eindstand op 3-3.
Door het verlies van Excelsior Zetten tegen Lienden (1-2) steeg ESA naar de tweede plaats op de ranglijst. Een plek in de nacompetitie kan de Arnhemse ploeg nauwelijks nog ontgaan.

Uitslagen 3A
Elsweide – Brakkenstein       6-2
Lunteren – ESA                      3-3
Excelsior Z – Lienden           1-2
Uni VV – SKV                          2-3
De Treffers – Alverna           3-0