ESA na twee duels nog zonder punten

18 september 2010 | Van onze AS-redactie

ESA kent een teleurstellende competitiestart. De ploeg van het trainersduo Marcel Omvlee/Dick van Kleef verloor zaterdag in 3A met 2-1 van Uni VV en is na twee duels nog zonder punten.

“We hadden een goede voorbereiding, maar zijn nu toch even de weg kwijt”, constateerde Van Kleef na het verlies bij de Nijmeegse universiteitsploeg. “We begonnen nog best goed en kwamen via aardige combinaties tot een paar kleine kansjes. We konden echter niet doordrukken.”
Een verre trap van de doelman van Uni VV leidde na twintig minuten tot de openingstreffer. “Een misverstand tussen de defensie en Rene Ultzen, onze keeper. De bal stuitte drie keer en er werd mede door miscommunicatie onvoldoende ingegrepen”, zei Van Kleef.
Na de hervatting verdubbelde Uni VV de score in de 60ste minuut. ESA nam daarna meer risico en dat resulteerde twintig minuten voor tijd in de eretreffer van Vijay Ramsoedh. De gasten waren echter niet bij machte de gelijkmaker te forceren.
Van Kleef: “Een aantal dragende spelers gaf vandaag niet thuis, maar ik weet zeker dat het met ESA goed gaat komen. We hebben ook beter gevoetbald dan in onze eerste wedstrijd tegen Excelsior Zetten, maar aanvallend hebben we geen vuist kunnen maken.”

Andere uitslagen 3A: SKV-Alverna 3-0, Excelsior Z-De Treffers 3-1, SDS’55-Lunteren 1-2.