ESA morst punten bij De Esch

3 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft in de tweede klasse H 2 punten genmosrt bij De Esch. De ploeg van trainer Marcel Omvlee gaf 7 minuten voor tijd de zege weg. Na een communicatiefout kopte Ali Edan (foto) de bal in eigen doel: 2-2.

Trainer Marcel Omvlee, samen met Dick van Kleef verantwoordelijk voor de hoofdmacht van ESA, was na afloop niet te spreken over de prestatie van zijn elftal. “Het was heel slecht. De eerste helft was niks, na rust hebben we ons redelijk hersteld. In zijn totaliteit was het een dram en dat heeft alleen met de instelling te maken.”
De technische staf van ESA had de spelers gewaarschuwd De Esch niet te onderschatten, maar dat bleek aan dovemansoren besteed. “Je proeft het vooraf. De Esch is voorlaatste en ‘dat doen we dan wel even’. Nou, met alle respect voor mijn spelers, maar daar hebben wij nog geen ploeg voor om dat te kunnen denken”, zei Omvlee. “We hebben een leuk elftal, maar op de manier zoals we het vandaag tegen De Esch deden, win je geen wedstrijden.”
ESA kwam in de eerste helft op achterstand, maar Marco Bosch maakte nog voor rust gelijk: 1-1. Davy Hendriks schoot ESA in de 55e minuut uit een vrije trap naar een 1-2 voorsprong. De gasten verzuimden daarna de score uit te bouwen. Nabil Nasri verscheen 3 keer vrij voor de keeper, maar faalde in de afwerking.
Zeven minuten voor tijd kreeg ESA daarvoor de rekening gepresenteerd. Na een verre pass kwam doelman Tim Buurman uitlopen, terwijl Ali Edan de bal terugkopte: 2-2. “Tim had niets geroepen, dus Ali dacht dat hij nog in zijn doel stond”, zei Omvlee. “Heel jammer, want met een zege hadden we goede zaken gedaan.”
ESA staat met 31 punten uit 17 duels op de tweede plaats. Sparta Enschede (33 uit 15) is koploper, AVW’66 is met 30 uit 17 derde.

Uitslagen Tweede klasse H
De Esch – ESA                                     2-2
Drienerlo – Den Ham                          3-0
ASC’62 – Gazelle Nieuwland               4-1
Sparta E – Oranje Nassau                   1-0
Enter Vooruit – Vroomshoopse Boys   1-2
SVVN – Nieuwleuzen                           0-0
AVW’66 – OZC                                    1-0