ESA moet na verlies nog vol aan de bak

12 maart 2011 | Van onze AS-redactie

ESA heeft zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Lienden met 0-1 verloren, waardoor de ploeg van het trainersduo Dick van Kleef en Marcel Omvlee de komende weken nog vol aan de bak moet om een plaats te bemachtigen in de zo gewilde nacompetitie van 3A.

Na 7 minuten konden de vooraf gemaakte plannen al de prullenbak in, na een rode kaart voor Sabir Koubaa en een benutte strafschop van de Liendense aanvoerder Jeroen Laroes. Op een steekbal door de Arnhemse verdediging werd niet alert genoeg gereageerd, waardoor Sabir Koubaa aan de noodrem moest trekken binnen de 16 meter. Koubaa kon inrukken en de penalty werd koelbloedig benut. Maar ondanks de man minder was ESA zeker gelijkwaardig en kreeg voor rust nog een drietal goede mogelijkheden.
De tweede helft was gelijkwaardig, waarbij ESA goede kansen kreeg op de gelijkmaker. Maar het beetje geluk ontbrak en goed keeperswerk verhinderde de gelijkmaker. Het duel eindigde met gelijke aantallen, doordat ook Lienden na 83 minuten met tien man kwam te staan door een tweede gele kaart voor Bart Prins.

Andere uitslagen 3A:
Elsweide – Uni VV                  2-2
Treffers – SKV                        1-1
Alverna – SDS ’55                  1-2
Lunteren – Brakkenstein       6-2