ESA met tien man naar gelijkspel

6 november 2010 | Van onze AS-redactie

ESA maakte in de topper tegen Lunteren met tien man in de slotfase nog een 1-3 achterstand goed: 3-3. Het gelijkspel bezorgde ESA-trainer Dick van Kleef na afloop gemengde gevoelens.

De achterstand op koploper Lunteren, dat zijn eerste twee verliespunten incasseerde, blijft door het gelijkspel 8 punten. “Maar als je na een 1-3 achterstand en een rode kaart vooor je keeper er in de laatste 20 minuten nog een gelijkspel uitsleept, moet je blij zijn. Aan de andere hadden wij de beste kansen en meer voetballend vermogen en dan moet je eigenlijk ook 3 punten pakken”, gaf Van Kleef blijk van zijn dubbele gevoel.
ESA kwam in de eerste helft op een 0-2 achhterstand. “Twee keer uit een standaardsituatie. Dan komt bij Lunteren de luchtmacht naar voren en dan zie je dat wij fysiek wat minder zijn”, meende Van Kleef.
Yaya Hotak bracht kort na rust de spanning terug (1-2), maar het antwoord van Lunteren liet niet lang op zich wachten: 1-3. “Daar ging wel een overtreding aan vooraf”, zei Van Kleef, die dacht dat de wedstrijd bij die stand gespeeld was. “Zeker toen ook René Ultzen met een rode kaart uit het veld werd gestuurd wegens het onderuithalen van een doorgebroken tegenstander.”
Veldspeler Ali Edan, net over van de A1, moest noodgedwongen in het doel. “Ik wist dat dat jochie kon keepen, dat had hij in de B1 als eens laten zien. Maar ook nu pakte hij meteen twee mooie ballen. En toen Mauro Slüter een kwartier voor tijd 2-3 scoorde, geloofde ik er weer in”, zei Van Kleef.
Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Twan van der Spek was de maker van de schitterende gelijkmaker. Van Kleef: “In de laatste tien minuten domineerden wij en ik dacht echt dat het nog 4-3 zou worden. We kregen ook nog kansen, maar het doelpunt bleef helaas uit.”
Zo bleef ook de achterstand van ESA op Lunteren 8 punten, maar Van Kleef wil van opgeven niet weten. “De competitie is nog niet beslist. Lunteren gaat ook nog wedstrijden verliezen. Het is heel belangrijk hoe je de winsterstop uitkomt. Er kan nog van alles gebeuren.”
Over het duel met de Veluwse ploeg was Van Kleef zeer te spreken. “Qua inzet, veerkracht en voetballend vermogen. We zijn op de goede weg en dat gevoel leeft ook bij de jongens”, zei Van Kleef.

Andere uitslagen in 3A:
Alverna – De Treffers             0-5
Brakkenstein – Elsweide         3-0
Lienden – Excelsior Z             1-1
SKV – Uni VV                             afg.