ESA maakt zich geen illusies tegen Alverna

26 februari 2016 | Van onze AS-redactie

ESA staat zaterdag in de achtste finales van de strijd om de KNVB districtsbeker Oost tegenover hoofdklasser Alverna. Nooit eerder kwam de zaterdagse derdeklasser zo ver in het bekertoernooi. “We zullen vrijuit spelen, we hebben niets te verliezen”, zegt ESA-trainer Peter Gerritsen.

ESA maakt zich volgens Gerritsen (foto), die Alverna afgelopen zondag tegen RKHVV (2-2) aan het werk zag, geen illusies. “Wij zijn derdeklasser, Alverna hoofdklasser. Dat verschil zegt al genoeg. Dat wij bij de laatste zestien ploegen zitten, is al geweldig. Het is voor ons een feestwedstrijd en normaal gesproken is dit ook ons eindstation. Al zal tijdens de wedstrijd blijken of we mogelijkheden hebben.”Gerritsen, Peter
In de poulefase was ESA te sterk voor Woezik 2 (4-0, uit), Roda ’28 (2-0, thuis) en Uchta (3-0, thuis). In de eerste knock-outronde waren de Arnhemmers op eigen veld met 2-1 de meerdere van Excelsior Zetten. VVO was daarna het slachtoffer van de Arnhemse dadendrang. In een spectaculair duel won ESA met 3-2 van de sterke Velpse formatie.
De ploeg van trainer Peter Gerritsen bereikte de laatste zestien door een 1-0 thuiszege op FC Jeugd. Job Seinen schoot zijn ploeg op 6 februari kort voor tijd naar de volgende ronde.

De bekerloting voor de kwart- en halve finales van het toernooi om de KNVB-districtsbeker voor standaardteams vindt plaats op dinsdag 8 maart. De loting zal worden gehouden in het clubhuis van de zaterdagse hoofdklasser Bennekom en begint om 20.00 uur.

Het bekertoernooi bij de vrouwen is inmiddels al gevorderd tot de kwartfinale. VDZ, de huidige nummer vier in de eerste klasse A, gaat zaterdag (17.00 uur) op bezoek bij ASC ’62 in Dalfsen. ASC ’62 staat in de eerste klasse A op een derde plaats en heeft, ondanks vijf verliespunten in de laatste twee wedstrijden, nog steeds titelaspiraties. Kortom, voor de Arnhemse ploeg van trainer René Petersen wacht een zware klus.

KNVB districtsbeker Oost (mannen)
Uitslagen achtste finales
Dinsdag 23 februari
Bennekom – Babberich      4-1
Schalkhaar – RKZVC           2-3
Lienden (zo) – WVV ’34       1-1 (Lienden wns, 4-3)
Woensdag 24 februari
HSC ’21 – Zeewolde             8-0
Donderdag 25 februari
HHC – Excelsior ’31              4-2
SVZW – De Treffers             2-1
Programma
Zaterdag 27 februari
ESA – Alverna (16.00 uur)
AZSV – DVS ‘33 (14.30 uur)

KNVB districtsbeker Oost (vrouwen)
Programma kwartfinales
Zaterdag 27 februari
ASC ’62 – VDZ (17.00 uur)
AZSV – Tubantia
DTS Ede 2 – Witkampers
Woensdag 2 maart
Heino – RKHVV 2