ESA krijgt tweede tik bij Lunteren, AVW ’66 (2G) en SC Oranje (3A) medekoploper

30 september 2017 | Van onze AS-redactie

ESA is de klap die Veensche Boys vorige week aan de Arnhemse ploeg (0-7) uitdeelde nog niet te boven. Zaterdag ging de formatie van trainer Peter Gerritsen in de tweede klasse G opnieuw onderuit. Lunteren was in eigen huis met 3-0 te sterk voor de bezoekers. AVW ’66 won met 1-0 bij AGOVV.

ESA kwam beter voor de dag dan in de openingswedstrijd tegen Veensche Boys. “Maar we maakten toch weer drie fouten en dat betekende in het eerste half uur al drie tegengoals”, somberde trainer Peter Gerritsen (foto).
Het had anders kunnen lopen als ESA de eerste kans van de wedstrijd had benut. Roy Wittens kopte echter vanuit vrije positie naast. Daarna ging het hard. “Door een verkeerde keuze op het middenveld kwam Thom Meutgeert in een één-tegen-één situatie terecht. De bal werd voorgegeven en dat betekende als snel 1-0”, sprak Gerritsen, die de thuisploeg in de tiende minuut voor de tweede keer zag scoren. Toen Lunteren na een half uur de stand naar 3-0 tilde, was het duel gespeeld. Gerritsen: “Na rust waren alleen wij nog aan de bal, maar Lunteren geloofde het wel. We hebben kansjes gehad, maar de doelman van Lunteren pakte een paar ballen goed.” 
Gerritsen weet wat hem na twee nederlagen te doen staat. “De wetten van de tweede klasse dreunen bij ons nog even door, maar we moeten heel snel leren en dingen ook beter uitvoeren.” 

AVW ’66 mag zich na twee speelrondes medekoploper noemen in de tweede klasse G. De Westervoortse ploeg versloeg in Apeldoorn AGOVV met 1-0. Martijn Derksen (foto) scoorde in de 89e minuut de winnende treffer. Hij deed dat vanaf elf meter.
Behalve AVW ’66 zijn ook Veensche Boys, Scherpenzeel, FC Horst en Blauw Geel ’55 nog zonder verliespunten. Op basis van het doelgemiddelde (10-0) gaat Veensche Boys in de tweede klasse G aan kop.

SC Oranje is in de derde klasse A na twee wedstrijden nog zonder verliespunten. De ploeg van trainer Carel van der Velden won op sportpak De Bakenhof met 2-1 van Veenendaal. De magere overwinning had volgens Van der Velden veel hoger uit kunnen vallen. “Want ik heb een goede wedstrijd gezien en zelfs een hele goede tweede helft. We kregen legio kansen, maar daar gingen we slecht mee om. We hadden gewoon naar 5-0 of 6-0 uit kunnen lopen.”
Bob van Zomeren en Bryan van Schooten zorgden voor de Arnhemse doelpunten. Van der velden: “Bryan had gemakkelijk vijf keer kunnen scoren. Maar ik ben tevreden. Het was een prima teamprestatie en de drie punten waren verdiend. Maar ook Veenendaal heeft nog een paar goede mogelijkheden gehad.”
SC Oranje is in de derde klasse A medekoploper. Ook Dieren, VRC, Redichem en De Treffers zijn nog zonder verliespunten.  

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (30 september)
EERSTE KLASSE C
Sliedrecht – Bennekom             4-1
Woudenberg – GRC                   2-0
Montfoort – De Merino ‘s         2-1
WNC – DHSC                              1-0
Duno – SVL                                  3-2
DTS Ede – Delta Sport ’95        0-2
LRC – GJS                                    4-0

TWEEDE KLASSE G
Lunteren – ESA                           3-0
Veensche Boys – Owios             3-0
VSCO ’61 – Renswoude             5-1
Lelystad ’67 – Blauw Geel ’55   0-1
VVOP – FC Horst                        2-3
Scherpenzeel – Valleivogels      3-0
AGOVV – AVW ’66                     0-1

DERDE KLASSE A
Dieren – SVP                                 6-1
SC Oranje – Veenendaal            2-1
VRC – Advendo ’57                     6-2
Candia ’66 – SKV                        0-0
De Treffers – AZ 2000               3-0
Uni VV – Redichem                    2-6
Zelos – Keizerstad                       nnb

VIERDE KLASSE B
Vierhouten ’82 – OVC ’85         2-3
Veluwse Boys – EFC ’58            1-1
Wodanseck – DVOV                   2-1
Prins Bernard – Zeewolde         2-2
De Paasberg – Fortissimo          afg
DVV – Harskamp                        7-2