ESA komt met de schrik vrij

22 mei 2016 | Van onze AS-redactie

ESA heeft in de eerste ronde van de nacompetitie om een plek in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal gelijkgespeeld. In Doornspijk maakte de ploeg van trainer Peter Gerritsen in de slotfase van het duel tegen DSV ’61 een voor rust opgelopen 2-0 achterstand nog goed: 2-2. Dinsdag 24 mei (19.00 uur) is in Arnhem de return.

De Arnhemse ploeg heeft zich zo een prima uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de poulefase. Ontdoet ESA zich dinsdag van DSV ’61, dan treft het in de poulefase de winnaar van het tweeluik VRC – BAS en Terschuurse Boys, een herkanser uit de tweede klasse. De winnaar van de poule speelt komend seizoen in de tweede klasse.
In Doornspijk had ESA zaterdag een dramatische start. Binnen twintig minuten keken de bezoekers tegen een 2-0 achterstand aan. “Een gevolg van slecht verdedigen”, mopperde trainer Peter Gerritsen (foto) na afloop. “In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen we beter in de wedstrijd en hadden we nog kunnen scoren.”
Gerritsen, PeterTegen het fysiek sterke DVS ’61 had ESA bijna de gehele tweede helft het initiatief, maar de gasten kwamen pas in de laatste tien minuten tot scoren. Jordy Folman scoorde met een diagonaal schoot 2-1 en zorgde vlak voor tijd uit een vrije trap ook nog voor 2-2. Folman schoot de bal van twintig meter in de kruising. Kort voor de gelijkmaker ranselde de doelman van DSV ’61 de bal na een schot van Tom Titarsolej uit de kruising. Youssef Ouali had ook de 2-3 nog op zijn schoen, maar hij miste uiteindelijk de kracht om doeltreffend af te ronden.
Als ESA dinsdag DSV ’61 uitschakelt, dan speelt de Arnhemse ploeg zaterdag 28 mei de eerste poulewedstrijd thuis tegen de winnaar van het tweeluik VRC – BAS. Dat duel eindigde zaterdag in 0-0.

Nacompetitie om een plek in de tweede klasse
Uitslagen eerste ronde
Redichem – FC Horst            4-2
DSV ’61 – ESA                         2-2
VRC – BAS                               0-0
Lutten – Stroe                         1-3
Marienberg – Bergentheim  2-2
DZSV – SVI                              1-0
Returns dinsdag 24 mei.