ESA klimt na zege naar vijfde plek

1 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

ESA heeft zich zaterdag hersteld van de 5-3 thuisnederlaag tegen Den Ham. De ploeg van het trainersduo Dick van Kleef (foto)/Marcel Omvlee was op sportcomplex Rijkerswoerd in Arnhem te sterk voor De Esch: 3-1.

Opvallend was dat ESA-trainer Marcel Omvlee het duel vanaf de tribune bekeek. “Marcel heeft zichzelf een schorsing van 1 wedstrijd opgelegd”, vertelde collega Dick van Kleef na afloop. “Marcel is in de vorige wedstrijd naar de tribune gestuurd en hij vond dat hij zichzelf deze straf moest opleggen.”
Tegen het nog puntloze De Esch had ESA het betere van het spel, maar kon dat pas in de 33ste minuut in de score tot uitdrukking brengen. Victor Janssen was de maker van de treffer.
In de 57ste leek Davy Hendriks het duel te hebben beslist (2-0), maar toen De Esch 12 minuten voor tijd 2-1 scoorde, werd het toch nog spannend. “Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat wij de wedstrijd uit handen zouden geven”, vertelde Van Kleef na afloop. “Al was De Esch wel een paar keer gevaarlijk via spelhervattingen, maar onze keeper Tim Buurman was in goede vorm.”
Vlak voor tijd maakte Ali Edan er 3-1 van en kon ESA weer 3 punten bijschrijven. ESA, nieuw in de tweede klasse H, is nu met 8 punten uit 5 wedstrijden, opgeklommen naar de vijfde plaats. Gazelle Nieuwland, dat in blessuretijd scoorde tegen ASVC’62 (1-0), is met Enter Vooruit de verrassende koploper.

Uitslagen tweede klasse H
ESA – De Esch                                          3-1
OZC – AVW’66                                         2-0
Gazelle Nieuwland  – ASC’62                 1-0
Oranje Nassau – Sparta E.                      0-1
Vroomshoopse Boys – Enter Vooruit   1-3
Den Ham – Drienerlo                               1-3
Nieuwleusen – SVVN                                 1-2