ESA is wel ‘in’ voor stunt bij Lunteren

15 april 2011 | Van onze AS-redactie

ESA kan een plek in de nacompetitie nauwelijks nog ontgaan. Zelfs een nederlaag bij Lunteren, al kampioen in 3A , hoeft zaterdag  geen roet in het eten te gooien. Maar ESA is wel ‘in‘ voor een stunt.

Lunteren is in 3A van het zaterdagvoetbal de meest constante ploeg gebleken. De kampioen won 14 van de 17 wedstrijden en speelde 3 keer gelijk.
ESA was 1 van de ploegen die Lunteren 2 punten afhandig maakte. “Dat was een spektakelstuk. 3-3 na een 2-0 achterstand’, zegt Dick van Kleef (foto), samen met collega-trainer Marcel Omvlee verantwoordelijk voor de hoofdmacht, over het eerste duel in Arnhem. “Daarom zijn we nu ook niet kansloos. Lunteren is een voetballende ploeg en dat ligt ons wel. We zouden best voor een stuntje kunnen zorgen.”
Na Lunteren treft ESA nog De Treffers (thuis) en Elsweide (uit). De nacompetitie is dus heel dichtbij voor de Arnhemse ploeg. Van Kleef: “Het doel voor dit seizoen was om met een elftal, met een mix van jong en oud, fris en herkenbaar voetbal te spelen en op basis van die filosofie een gooi te doen naar promotie. Als we de nacompetitie halen, zullen we er ook voor gaan. Ik denk dat wij in de tweede klasse heel goed mee kunnen komen.”
ESA staat in de tweede periode met 15 punten uit 7 duels op de tweede plaats achter Lunteren (17 uit 7), dat ook met de eerste periodetitel aan de haal ging. In 3A is de competitie verdeeld over 2 periodes van 10 wedstrijden. Op basis van de algehele eindrangschikking komt er ook een derde periodekampioen uit de bus rollen. Omdat op basis van die eindstand ook nog een ploeg de eerste periodetitel van Lunteren overneemt, is waarschijnlijk eveneens de nummer 4 nog gerechtigd om deel te nemen aan de nacompetitie.