ESA is klaar voor topper tegen DFS

20 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft in de tweede klasse G thuis tegen Lelystad ’67 een uitstekende generale repetatie afgewerkt voor de kraker van komende dinsdag bij koploper DFS. De ploeg van trainer Marcel Omvlee (foto) won met 4-1.

“We speelden de beste eerste helft van dit seizoen”, vertelde Omvlee na afloop. “Binnen het half uur stond het al 3-0.”
Jop Seinen, Jordy Polman en Germaine Lenting waren de doelpuntenmakers. Met Jordy Polman is een opvallende naam genoemd. De 18-jarige, nog een A-junior, stond voor het eerst in de basis en beschaamde het vertrouwen van Omvlee niet. “Jordy scoorde niet alleen, maar gaf bij de eerste en de derde goal ook de voorzet”, zei Omvlee. “Een kwartier voor tijd was hij op en heb ik hem gewisseld. De trainer van Lelystad stond toen op en gaf hem een hand. Dat was een mooi gebaar.”
Tien minuten na rust bepaalde Lenting de stand op 4-0, waarna de gasten ook nog wat terugdeden: 4-1. Dinsdag gaat ESA in Opheusden op bezoek bij DFS, dat nog 1 punt nodig heeft voor het behalen van de titel. ESA moet winnen om de tweede periodetitel te pakken. “Dat is dus een wedstrijd om naar uit te kijken. Ook voor een trainer”, aldus Omvlee, die ,et zijn ploeg ook op basis van een hoge eindklassering nog een plek in de nacompetitie kan veroveren. DFS – ESA begint dinsdag 23 april om 19.00 uur.
Jan Boes, de trainer van Lelystad, maakte na afloop van het duel met ESA bekendper direct op te stappen. “Hij vond dat zijn ploeg er in de eerste helft niks aan had gedaan”, zei Omvlee. “Aan de andere kant speelden wij toen heel erg goed.”

Uitslagen Tweede klasse G
ESA – Lelystad ’67                   4-1
Unicum – DFS                         2-3
Veensche Boys – ESC              2-1
Zwart Wit ’63 – ’t Harde          2-1
Vios V – VSCO ’61                  2-0
Excelsior Z – ASV Dronten      2-1
Owios – FC Horst                   0-2

Stand aan kop
1. DFS                    22-51
2. FC Horst            23-42
3. Vios V                23-38
4. ESA                    23-37