ESA haalt uit bij Oranje Nassau: 0-5

28 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactei

ESA heeft de bittere smaak van de thuisnederlaag tegen Gazelle Nieuwland snel weggespoeld. De ploeg van het traineraduo Marcel Omvlee/Dick van Kleef won zaterdag in de tweede klase H met 5-0 bij Oranje Nassau met 5-0.

ESA nam in de eerste helft door Marco Bosch en Mauro Slütter een 2-0 voorsprong. Na de hervatting besliste Marco Bosch de wedstrijd (0-3) waarna Yahya Hotak en Ali Edan de eindstand op 0-5 bepaalden. Bij 0-3 moest de thuisploeg met 10 man verder na een tweede gele kaart voor een Almelose speler.
Trainer Marcel Omvlee was blij met de zege. “We hebben ons goed hersteld van het verlies tegen Gazelle Nieuwland. Verdedigend stonden we heel goed”, aldus Omvlee, die zijn ploeg ook in de strijd om de tweede periodetitel prima zaken zag doen.
ESA gaat daarin met 16 punten uit 7 duels aan de leiding. Nieuwleusen, dat Sparta Enschede op 1-1 hield, volgt op 2 punten. De strijd om de tweede periodetitel gaat over 9 wedstrijden.
In de totaalstand leidt Gazelle Nieuwland met 30 punten uit 15 duels. Sparta Enschede staat op de tweede plek met 27 punten, maar speelde pas 13 wedstrijden. ESA is is met 27 uit 15 derde.

Uitslagen Tweede klasse H
Oranje Nassau – ESA                      0-5
Vroomshoopse Boys – AVW’66       1-0
Enter Vooruit – De Esch                  4-2
SVVN – ASC’62                               0-3
Nieuwleusen – Sparta Enschede      1-1
OZC – Den Ham                              1-1
Gazelle Nieuwland – Drienerlo        3-1