ESA geeft zege in slotfase weg

5 april 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft in de tweede klasse G in de strijd om de derde periodetitel niet optimaal kunnen profiteren van het verlies van koploper KHC. De Arnhemse ploeg kwam thuis tegen BAS niet verder dan een gelijkspel: 3-3.

ESA kwam binnen 15 minuten op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jop Seinen en Yayha Hotak.  Halverwege de tweede helft deed BAS al iets terug: 2-1. Na de hervatting leek het duel beslist toen de doelman van de bezoekers in de fout ging en Stefan Floor van dichtbij kon intikken: 3-1.
De weelde van die voorsprong kon ESA niet dragen. Binnen een minuut was het 3-2 en vijf minuten voor tijd viel uit een vrije trap zelfs de gelijkmaker: 3-3. In de strijd om de derde periode gaat ASV Dronten met 11 punten uit 5 duels aan kop. ESA en IJVV hebben 10 uit 5.

In de strijd tegen degradatie liep de ploeg van trainer Dennis van Beukering, tiende op de ranglijst, een punt uit op SKV. De Wageningse ploeg verloor thuis met 3-1 van IJVV en heeft nu 4 punten achterstand op ESA. De tiende plaats is een veilige plaats. De nummers elf en twaalf, nu SKV en Unicum, spelen nacompetitie. VVOP en Lunteren staan als nummer dertien en veertien op directe degradatieplaatsen.
Trainer Dennis van Beuekring had een beetje een dubbel gevoel aan de wedstrijd overgehouden. “Natuurlijk voelt het rot als je een 3-1 voorsprong weggeeft”, vertelde de ESA-trainer. “Maar aan de andere kant is het resultaat ook positief. BAS stond bij de eerste vijf en wij strijden nog steeds tegen degradatie.”

Dat ESA ook meedoet om de derde periodetitel noemt Van Beukering niet meer dan een ‘leuke bijkomstigheid’. “Want ik ben al hartsikke trots op deze jonge gasten. Voor de winter hadden we pas één punt, nu staan we op 28. Dat is al een wereldprestatie.”

In de derde klasse A ontving DVOV koploper Duno. De Velpse ploeg nam brutaal een voorsprong, maar nog voor de pauze waren de rollen al omgedraaid. Jeremy Overbeek Bloem (3), Hans Cooke en Marvin Homan zorgden voor de Doorwerthse doelpunten.

AZ 2000 was in de vierde klasse A kansloos tegen DVV. de ploeg uit Duiven won in Arnhem met 1-4.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL

EERSTE KLASSE D
DOS ’37 – DFS                           0-3
DOS Kampen – Blauw Geel ’55   0-2
DTS Ede – AVW ’66                    2-3
FC Horst – FC Zutphen              0-4
NSC – HZVV                               1-2
Nunspeet – WVF                         2-2
Sparta E. – OWIOS                      0-0

TWEEDE KLASSE G
Lelystad ’67 – ESC                      1-3
Lunteren – Unicum                     0-4  
Veensche Boys – VVOP               2-2
SKV – IJVV                                  1-3
ASV Dronten – Vios V                 2-1
Hierden – KHC                           2-0
ESA – BAS                                  3-3 

DERDE KLASSE A
Uni VV – Stroe                            1-2
Excelsior Z – Otterlo                   1-1
DVOV – Duno D                          1-5
De Treffers – Advendo ’57          1-4

VIERDE KLASSE A
Alverna – Keizerstad                  1-5
Oranje Blauw – Dodewaard        3-2   
Achilles ’29 – VCA                     2-3
AZ 2000 – DVV                          1-4