ESA en Veluwezoom nog zonder verliespunten

17 september 2016 | Van onze AS-redactie

ESA voert de ranglijst in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal na de 4-2 thuiszege op Advendo ’57 nog steeds aan. Met 9 punten uit 3 duels is de Arnhemse ploeg nog zonder verliespunten. Dat geldt ook voor Veluwezoom (6 uit 2), dat in Nijmegen met 8-2 won van Uni VV.

ESA keek thuis tegen Advendo ’57 al na twee minuten tegen een achterstand aan na een ongelukkig moment in de defensie. Stefan Foor zorgde na een kwartier voor de gelijkmaker (1-1), waarna Tom Titarsolej in de 43e minuut na goed druk zetten de bal veroverde en koelbloedig afrondde: 2-1. Dat was de bekroning voor een uitstekende eerste helft van de ploeg van trainer Peter Gerritsen. Maar het werd nog mooier. Een minuut later knalde Jordy Folman van 25 meter raak: 3-1. 
“Na de pauze was het wat minder bij ons, maar we kregen wel kansen op een monsterscore”, sprak Gerritsen na afloop. Het bleef echter bij nog een treffer van Folman (4-1) een kwartier voor tijd na een mooie steekpass van Theo Weijs. In blessuretijd kreeg Advendo ’57 nog een strafschop: 4-2.

AVW ’66 won voor de tweede achtereenvolgende keer. De uitwedstrijd bij SDS ’55 leverede een 1-3 zege op. Mede door een treffer van Mike Teeuw stond het bij rust al 0-2 in het voordeel van de bezoekers. Uit een strafschop deed SDS ’55 nog wat terug, maar twee minuten voor tijd bepaalde Ivo Rigter de eindstand op 1-3. Met 6 uit 3 neemt AVW ’66 de vierde plaats in.

SC Oranje is nog ongeslagen, maar kwam op eigen veld niet verde dan een gelijkspel tegen Keizerstad: 3-3.  De bezoekers namen al in de tweede minuut na een van richting veranderd scot een voorsprong (0-1), maar nadat de ploeg van trainer Carel van der Velden van de schrik was bekomen, knalde Bob van Zomeren de bal na een half uur van grote afstand in de bovenhoek: 1-1.
Ruim een kwartier na de pauze was het weer 1-2. Dat bleef het tot een kwartier voor tijd. binnen een minuut sloeg Van Zomeren twee keer toe: 3-2. SC Oranje leek op weg naar een zege, maar twee minuten voor tijd viel toch nog de gelijkmaker: 3-3. Met 5 punten uit 3 duels staat SC Oranje op een zesde plaats.

Duno investeerde weer fors in de spelersgroep, maar dat is in de prestaties nog niet terug in de prestaties van de spelers. De ploeg uit Doorwerth kent met 3 punten uit 3 duels een valse start in de eerste klasse D. Zaterdag ging de uitwedstrijd bij Berkum met 3-1 verloren. Na de hervatting werd bij een 1-0 stand een treffer van Carlos dos Santos in de ogen van de bezoekers ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Daarna liep Berkum uit naar 3-0. Vlak voor tijd zorgde Dos Santos nog voor de eretreffer: 3-1.
Beide ploegen beëindigden het duel met tien man. Nadat eerst een speler van Berkum was weggestuurd kreeg ook Duno-speler Jesse Korn in de slotfase nog rood.

Foto boven: Tom Titarsolej scoort voor ESA het tweede doelpunt tegen Advendo ’57. (Foto: Nico Kooij)

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
EERSTE KLASSE D
FC Zutphen – DETO                      2-1
KHC – Vroomshoomse Boys        1-1
SVZW- Hulzense Boys                   3-1
Berkum – DUNO D                        3-1
DOS ’37 – De Esch                         1-0
Nunspeet – Go-Ahead Kampen  2-1
Bennekom – WHC                        3-2

DERDE KLASSE A
Uni VV – Veluwezoom                 2-8
SC Oranje – Keizerstad                3-3
SVP – Zelos                                    6-3
SDS ’55 – AVW ’66                       1-3
De Treffers – Redichem              3-1
ESA – Advendo ’57                       4-2
SVP is vrij.

VIERDE KLASSE A
Dodewaard – Krayenhoff            1-1
Wodanseck – AZ 2000                2-4        
EMM – DVV                                  1-2
Nijmegen – VCA                           3-3
De Paasberg – Alverna                4-1
DVOV – Excelsior Z                     3-2
Oranje Blauw – SCH                   1-2