ESA en VDZ strijden om finaleplaats in Arnhem Cup

2 juni 2016 | Van onze AS-redactie

Een finaleplaats. Dat staat er donderdagavond op het terrein van Eendracht op het spel als twee derdeklassers, ESA en VDZ, elkaar in de halve eindstrijd van het toernooi om de Arnhem Cup ontmoeten. De winnaar speelt zondag in de finale tegen titelverdediger Duno. De Doorwerthse ploeg plaatste zich al eerder voor de eindstrijd door een 8-1 zege op de zaterdagvoetballers van Veluwezoom.

vdzVoor ESA en VDZ biedt het toernooi om de Arnhem Cup nog een mogelijkheid een prijs te pakken. VDZ kende uiteindelijk een teleurstellend seizoen, want de kwalitatief sterke ploeg van de naar DIO ’30 vertrekkende trainer Stefan Hoogsteder bleef in 3D van het zondagvoetbal zelfs verstoken van nacompetitievoetbal. Door een goede eindsprint leek de Arnhemse ploeg nog op weg naar een plek in de nacompetitie, maar door de 2-0 nederlaag in de voorlaatste wedstrijd bij SCH kwam VDZ twee punten te kort voor de derde periodetitel. In de totaalstand eindigde VDZ als zesde met 42 punten uit 26 duels.
esa-arnhemIn de derde klasse A van het zaterdagvoetbal deed ESA het beter. De ploeg van trainer Peter Gerritsen eindigde met 50 punten uit 26 duels op een derde plaats en verzekerde zich op de laatste speeldag van een plek in de nacompetitie. In het tweeluik met DSV ’61 trok de Arnhemse formatie daarna aan het kortste eind. Na het gelijkspel in Doorn (2-2) ging ESA in de thuiswedstrijd mede door arbitrale dwalingen onterecht onderuit (1-2). De zo gewenste promotie bleef daarmee uit en zo eindigde ook voor ESA de competitie in een teleurstelling.

ESA en VDZ kunnen hun seizoen nog enige glans geven door het winnen van de Arnhem Cup. Op 28 mei 2013 stonden beide oud-winnaars van de Arnhem Cup ook in de halve finale tegenover elkaar. Met veel plezier zal VDZ daar niet aan terugdenken. Het werd een gedenkwaardige avond waarin ESA de tegenstander met 8-0 compleet van het veld vaagde. In de finale van 2013 verloor ESA echter van AVW ’66, dat in de noodzakelijke strafschoppenserie de zenuwen het best in bedwang had.
De aftrap van de wedstrijd ESA – VDZ is donderdagavond (2 juni) om 20.00 uur. Zondag 5 juni is de finale, aanvang 19.30 uur. Beide duels worden gespeeld op het terrein van Eendracht, sportpark Over het Lange Water, aan de Doorwerthlaan in Arnhem.