ESA en OVC ’85 na strafschoppen onderuit in districtsbeker

7 november 2017 | Van onze AS-redactie

Het KNVB-bekertoernooi van district oost is voor ESA en OVC ’85 na de eerste knock-outronde voorbij. De zaterdagse tweedeklasser ESA liet zich op eigen veld verrassen door het twee niveaus lager spelende Be Quick Zutphen. Na een 1-1 eindstand namen de bezoekers de strafschoppen beter. Ook OVC ’85 sneuvelde in de thuiswedstrijd tegen SKV na penalty ‘s. De ploeg van trainer Wim Kamphuis stond met 2-0 voor, maar in de voorlaatste minuut viel de Wageningse gelijkmaker: 2-2.

ESA, uitkomend in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal, zag Be Quick Zutphen op een 0-1 voorsprong komen, maar Jordy Folman maakte daarna gelijk: 1-1. “Maar na die gelijkmaker miste Jordy een strafschop en kreeg Job Seinen nog een niet te missen kans op de overwinning”, vertelde trainer Peter Gerritsen (foto) van ESA na afloop.
Be Quick Zutphen, dat in de vierde klasse E van het zaterdagvoetbal met 18 punten uit 6 duels de ranglijst aanvoert, was in de noodzakelijke strafschoppenserie de sterkste. Jordy Folman miste in de extra reeks penalty ’s opnieuw en ook Jop Seinen slaagde er niet in de Zutphense doelman te passeren.

OVC ’85, koploper in de vierde klasse A (zaterdag) met 18 punten uit 6 wedstrijden, leek tegen het een klasse hoger spelende SKV na rust op weg naar de overwinning. Doelpunten in de tweede helft van Luuk van Gestel en Koen Vermooten bezorgden de Oosterbeekse ploeg een 2-0 voorsprong. In de slotfase ging het echter toch nog mis voor OVC ’85. “We hadden de ruimtes moeten beperken, maar dat deden we niet”, sprak trainer Wim Kamphuis (foto) van de thuisploeg. “We hebben onvoldoende geanticipeerd op de doorkomende spelers van SKV.”
De Wageningse gelijkmaker viel in de voorlaatste minuut. “Zonde en onnodig. Ik wil niet zeggen dat het onverdiend was, maar wel schlemielig”, zei Kamphuis, die spelers die in de competitie wat minder aan bod waren gekomen, had laten spelen. “Maar dan stond er nog steeds een heel behoorlijk elftal.”
Koen Vermooten en Luuk van Gestel stapten met een apart gevoel van het veld. De twee doelpuntenmakers waren beiden ook verantwoordelijk voor de Oosterbeekse missers in de strafschoppenserie, waardoor SKV die reeks met 4-3 won.

KNVB districtsbeker Oost
Eerste ronde
Uitslagen
Dinsdag 7 november
ESA – Be Quick Z                             1-1   (Be Quick wns)
OVC ’85 – SKV                                 2-2   (SKV wns)
Columbia – SDZZ                            5-0
Blauw Wit – GVA                              2-1
Dio ’30 – Advendo ’57                      7-1
Programma (van regionale clubs)
Woensdag 8 november
Groesbeekse Boys – SC Oranje (20.00 uur)
Hatert – De Paasberg (20.00 uur)
Donderdag 9 november
De Bataven – VVO (20.30 uur)
RKHVV – Millingen (20.30 uur)
Teuge – Duno D (20.15 uur)
Dieren – Woezik (20.30 uur)
Zaterdag 11 november
Stroe – SC Rheden (15.00 uur)
Zondag 12 november
Eldenia – Krayenhoff (14.00 uur)
Leones – MASV (14.00 uur)
AWC – Arnhemse Boys (14.00 uur)
Brakkenstein – DCS (14.30 uur)