ESA doet weer helemaal mee

16 maart 2013 | Van onze AS-redactie

ESA heeft in de tweede klasse G prima zaken gedaan. De ploeg van Marcel Omvlee was thuis met 3-1 te sterkvoor Veensche Boys. Bij rust keek ESA nog tegen een 1-0 achterstand aan. Maikel Peters (foto, links), Ali edan en Davy Hendriks scoorden voor ESA.

Op het kunstgras op sportcomplex Rijkerswoerd had Veensche Boys in de eerste helft het beste van het spel. “De voorsprong van Veensche Boys wat bij rust terecht”, zei ESA-trainer Marcel Omvlee die de gasten op slag van rust op 0-1 zag komen.
Ook na de hervatting zag het er aanvankelijk niet naar uit dat ESA de wedstrijd nog naar zich toe zou trekken. Omvlee: “Ik heb het gehele eerste uur gedacht dat het niet goed zou komen.”
De ommekeer kwam in de 65e minuut. Maikel Peters schoot de bal vanaf de punt van het strafschopgebied in de kruising: 1-1. Tien minuten later zette Ali Edan, die na dit seizoen vertrekt naar FC Presikhaaf, na een fraaie individuele actie de thuisploeg op 2-1.
De beslissing viel in de 85e minuut. De doelman van Veensche Boys kon de bal na een schot van Ali Edam niet vasthouden, waarna Davy Hendriks in de rebound scoorde: 3-1.
ESA klom door de zege naar de vierde plaats op de ranglijst en doet weer volop mee in de strijd om een plek in de nacompetitie.