ESA denkt nog niet aan prijzen pakken

23 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA kent na de promotie een goede competitiestart in de tweede klasse H van het zaterdagvoetbal. Met 5 punten uit 3 duels bekleedt de Arnhemse ploeg, zaterdag gastheer van Den Dam, de vierde plaats.

Den Dam is een van de 4 ploegen die na 3 wedstrijden de ranglijst met 7 punten aanvoert. En dus staat er zaterdag op sportpark Rijkerswoerd (15.00 uur) een topper op het programma. Bij winst doet ESA mee in de strijd om de eerste periodetitel.
“Als je deze wedstrijd wint, sta je er in de eerste periode aardig voor, maar ons doel is voorlopig handhaving. Daarvoor denken we 30 punten nodig te hebben”, zegt trainer Marcel Omvlee (foto)  van ESA. “Hebben we dat aantal punten, dan kijk je nog eens of er meer mogelijk is. Maar daar zijn wij nu niet mee bezig.”
Omvlee, samen met Dick van Kleef verantwoordelijk voor de hoofdmacht van ESA, wil zijn ploeg geen enkele druk opleggen. “In die eerste periode krijgen we ook nog ploegen als Drienerlo, AVW’66 en Sparta Enschede. We focussen ons dus niet op die eerste periodetitel. En kijk ook eens naar Lunteren. Die ploeg werd vorig jaar met overmacht kampioen in onze derde klasse en heeft nu nog geen enkel punt in die andere tweede klasse.”
Volgens Omvlee moet er ook nog wel het een en ander verbeteren aan het spel van ESA, voordat aan prijzen gedacht gaat worden. “je ziet in deze klasse dat je niet zo gemakkelijk kansen weg kunt geven. Dan ben je meteen het haasje. Wij moeten ook slimmer en volwassener worden. En de kansen beter afmaken. Tegen OZC stonden we vorige week voor rust 3 keer alleen voor de keeper en we scoorden eenmaal. Dat rendement moet ook hoger worden.”