ESA: degradatie of nog herkansing?

8 mei 2015 | Van onze AS-redactie

Wie degradeert? Wie haalt nog de nacompetitie? In de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal vallen die beslissingen op de laatste speeldag. Het Arnhemse ESA (22 punten), ESC (22) en BAS (21) zijn zaterdag de hoofdrolspelers.

 

ESA gaat zaterdag op bezoek bij Lelystad ’67 en weet dat de directe concurrenten, ESC en BAS, elkaar treffen in Elburg. Daarmee is voor de Arnhemse ploeg meteen duidelijk dat alleen bij een zege directe degradatie kan worden voorkomen. Voorwaarde is dan nog wel dat ESC – BAS eindigt in een gelijkspel of een overwinning voor BAS. Bij winst van ESC volgt een beslissingswedstrijd tussen ESA en de ploeg uit Elburg. Als het gaat om directe degradatie is het doelsaldo namelijk niet beslissend.
Bij verlies van ESA is directe degradatie voor de ploeg van trainer Raimond Massop hoe dan ook een feit. Spelen de Arnhemmers gelijk bij Lelystad ’67, dan is ESA gedegradeerd bij een overwinning van ESC of van BAS. Alleen als ESC – BAS in dat geval ook gelijk eindigt, volgt nog een beslissingswedstrijd tussen ESC en ESA. Voor BAS is het doek dan gevallen.

De nummers dertien en veertien degraderen rechtstreeks uit de tweede klasse G. De nummers elf (Renswoude) en twaalf krijgen in de nacompetitie nog een herkansing.

AVW ’66 verzekerde zich vorige week al van klassebehoud. Duno, dat na een sterke heenronde na de winterstop wel ver terugviel, kwam niet meer in degradatiegevaar.
AVW ’66 speelt zaterdag thuis tegen kampioen De Merino’s. Hierden en Owios hebben zich al geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Het Edese Blauw Geel ’55 heeft de beste kans om zich als derde ploeg uit deze klasse voor de nacompetitie te plaatsen.

Klik hier voor het programma in het zaterdag- en zondagvoetbal.