ESA A1 verschaft zich enige lucht

27 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA A1 heeft in de vierde divisie F in een matige wedstrijd 3 punten gepakt tegen hekkensluiter Concordia Wehl A1. De Arnhemse ploeg won met 2-0. Beide treffers vielen na de rust.

VIERDE DIVISIE F
ESA A1 – Concordia Wehl A1 2-0 (0-0).

ESA A1 (17 punten uit 15 duels) klom door de zege naar de zevende plaats en heeft nu VIOD A1 (15 uit 15), DVV A1 (13 uit 16) en Concordia Wehl A1 (elfde en laatste met 8 uit 15) onder zich.
Spits Kurtley de Windt kreeg in de 20e minuut de eerste kans voor de thuisclub. Hij draaide soepel weg bij zijn tegenstander, kwam 1 op 1 met de keeper. De Wehlse doelman redde echter knap.
De gasten kregen 10 minuten later een uitgelezen kans op een voorsprong. De Achterhoekse ploeg kreeg een strafschop, maar ESA-keeper Boaz Fenanlamber redde uitstekend.
In de tweede helft bleef het spel matig, maar ESA was het meest gevaarlijk. Kurtley de Windt opende al in de 50e minuut de score. Na een uitstekende steekpass van Cagri Bakir stond hij opnieuw alleen voor de keeper. Ditmaal omspeelde De Windt de doelman en schoot hij de bal in het lege doel: 1-0.
Nauwelijks 10 minuten later was het De Windt die na een goede actie de bal voorgaf op Cagri Bakir, die met het hoofd voor de 2-0 zorgde.
Concordia Wehl zette daarna wat aan, maar door uitstekend keeperswerk van Boaz Fenanlamber kwamen de bezoekers niet tot scoren. Door de ontstane ruimte kreeg ESA meer dan een handvol mogelijkheden om de score uit te breiden.
“Ondanks het matige spel ben ik tevreden met de 3 punten, maar voetballend zal het volgende week tegen Spero beter moeten”, zei ESA-trainer Peter Gerritsen, keeper Boaz Fenanlamber en de goed ingevallen B1-junior Stefan Floor een compliment maakte.

Uitslagen Vierde divisie F
ESA A1 – Concordia Wehl A1   2-0
DVV A1 – SDV Barneveld A1    2-3
DZC’68 A1 – Epe A1                1-7
DTD Ede A1 – VIOD A1            6-1
Sparta Nijkerk  A1 – VVOG A1 3-2