ESA A1 verrast door AWC: 1-2

21 februari 2011 | Van onze AS-redactie

In de vierde divisie F van het jeugdvoetbal heeft het A1-team van ESA verrassend met 1-2 verloren van AWC A1. De uitwedstrijd was nog met liefst 9-3 gewonnen.

ESA A1 begon met veel vertrouwen maar het bleek een wedstrijd met twee gezichten waarin ESA in het middelste gedeelte vergat te voetballen. Op een koud en winderig sportpark Rijkerswoerd waren vanaf de aftrap de bedoelingen bij ESA duidelijk. Met verzorgd en snel combinatiespel probeerde het AWC de wil op te leggen. Dit lukte de eerste dertig minuten uitstekend en resulteerde in een onterecht afgekeurd doelpunt van Yahya Hotak, die een vrije bal vanaf rechts inkopte. Zonder veel protest werd het foutje van de scheidsrechter geaccepteerd en ESA ging verder waar het mee bezig was. In de 27ste minuut resulteerde dit in de 1-0. Na een goede aanval werd Yahya Hotak in stelling gebracht. Hij zette met een subtiele voetbeweging drie AWC-spelers op het verkeerde been en scoorde zeer beheerst.
AWC was nog niet in de buurt van het Arnhemse doel geweest, toen plotseling uit een lange bal de spits van AWC oog in oog voor de ESA- doelman Van Anssem verscheen. Met een fenomenale lob maakte hij de gelijkmaker.
Dit was direct het moment waar de wedstrijd kantelde. Er ontstond onrust in het elftal van Hans Zwartkruis en dit resulteerde in een 1-2 achterstand bij rust. ESA vergat te voetballen en dat was ook het eerste kwartier na rust nog zichtbaar. Met het inbrengen van Redouan Assouiri centraal op het middenveld kwam echter het vertrouwen weer terug. Het tempo ging omhoog en de kansen op de gelijkmaker stapelde zich op. Helaas stond er voor de Arnhemmers altijd wel een tegenstander of de sterk spelende doelman in de weg. Het bleef dus 1-2. Bij winst had ESA uitstekende zaken gedaan. Want zowel VVOG als DTS 35 morste punten.