ESA A1 onderuit in blessuretijd

6 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA A1 heeft zaterdag in de vierde divisie F schlemielig verloren van SDV Barneveld A1. De Arnhemse ploeg maakte in de laatste 5 minuten een 0-2 achterstand ongedaan, maar verloor in blessuretijd alsnog: 2-3.

VIERDE DIVISIE F
ESA A1 – SDV Barneveld A1 2-3 (0-1).

ESA A1 had de bal razendsnel in het doel liggen van SDV Barneveld. ESA-spits Kurtley de Windt zette na de aftrap van de gasten meteen druk, onderschepte de bal en schoot op doel. In de rebound scoorde Cagri Bakir, maar op advies van de grensrechter keurde de arbiter de treffer af.
ESA kreeg ook daarna kansen, maar Kurtley de Windt en Jordy Folman schoten net naast. In de 30e minuut openden de gasten de score. De Veluwse spits kreeg te veel ruimte en krulde de bal in de hoek: 0-1. ESA was duidelijk aangeslagen. Vanaf dat moment ging er meer fout dan goed bij de thuisploeg.
Na de pauze herstelde ESA zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers profiteerden echter van de geboden ruimte en kwamen een kwartier na rust op 0-2.
In de slotfase zette ESA aan. Jermo Lopulalan scoorde in de 85e minuut met het hoofd 1-2. Kort daarna werd het gelijk. Wesley de Ruiter draaide in het strafschopgebied weg van zijn tegenstander en ging tegen de grond. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Wesley de Ruiter voltrok zelf het vonnis: 2-2.
Toen iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel, sloeg SDV Barneveld in blessuretijd nogmaals toe: 2-3.
Grote gevolgen had de nederlaag niet voor ESA A1, dat met 14 punten uit 14 wedstrijden op een achtste plaats staat. Ook DVV A1 (13 uit 14) en VIOD (11 uit 13) verloren. Concordia Wehl, met 7 uit 12 elfde en laatste op de ranglijst, kwam niet in actie.

Uitslagen Vierde divisie F
ESA A1 – SDV Barneveld A1        2-2
DTS Ede A1 – VVOG A1              1-1
DZC’68 A1 – Sparta Nijkerk A1  0-4
DVV A1 – Epe A1                       1-2

ESA A1 onderuit in blessuretijd

27 september 2011 | Van onze AS-redactie

ESA A1 dacht zaterdag in de vierde divisie F met een punt huiswaarts te keren uit Barneveld. Uit een hoekschop scoorde SDVB in de 94ste minuut echter de winnende treffer: 4-3.

VIERDE DIVISIE F
SDV Barneveld A1 – ESA A1 4-3 (1-1).

ESA A1 begon slap aan de wedstrijd en stond al na 5 minuten op achterstand. Na de openingstreffer kreeg de thuisclub binnen het kwartier nog 3 goede kansen, maar de bal ging steeds over of naast.
Na de ingelaste drinkpauze kroop ESA uit haar schulp, werd brutaler en ging beter voetballen. Dat resulteerde 5 minuten voor rust in de gelijkmaker. De fraaie voorzet was van Wesley de Ruiter, de controle en het goede afronden van Kurtley de Windt: 1-1.
ESA A1 zette het goede spel na rust voort en kreeg in de eerste 10 minuten 2 grote kansen. Goed keeperswerk voorkwam een Arnhemse voorsprong. SDVB kwam na een snelle tegenaanval op 2-1, maar ESA toonde veerkracht. Kurtley de Windt rondde een aanval door het centrum bekwaam af: 2-2.
ESA kreeg kansen op voorsprong te komen, maar Wesley de Ruiter raakte uit een vrije trap de paal en een treffer van Samir Hamdiui werd wegens gevaarlijk spel afgekeurd.
In de enerverende slotfase kwam ESA 10 minuten voor tijd, weer na een snelle tegenaanval, op achterstand: 3-2.
“Het waren daarna knotsgekke minuten”, zei ESA-trainer Peter Gerritsen. “We speelden alles-of-niets en in de 92ste minuut maakten we nog gelijk. We kregen een strafschop die door Lennart Oukes werd benut. Dan denk je dat je met een punt naar Arnhem terug gaat en dat zou ook terecht zijn geweest.”
Uit een hoekschop viel in de 94ste minuut echter toch nog de winnende treffer voor SDVB: 4-3.
ESA heeft na 4 wedstrijden 3 punten en staat op de negende plaats. SDV Barneveld is tweede met 9 uit 3. ESA is zaterdag 1 oktober vrij. De vierde divisie F telt slechts 11 ploegen.

Uitslagen Vierde divsie F
SDV Barneveld A1 – ESA A1    4-3
Viod A1 – Spero A1                  1-1
Epe A1 – DVV A1                       4-2
VVOG A1 – DTS A1                   3-1
Sparta’25 A1 – DZC’68 A1      3-1
Concordia Wehl A1 was vrij.