ESA A1 met 9 man voorbij Spero A1

4 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-tredactie

ESA A1 heeft in de vierde divisie F een boeiende wedstrijd 3 punten gepakt tegen Spero A1. De Arnhemse ploeg, die het duel na 2 rode kaarten met 9 man beëindigde, won met 2-1.

In het eerste kwartier waren er voor beide ploegen nauwelijks kansen. ESA A1 sloeg in de 20ste minuut als eerste toe na een knappe actie van Kurtley de Windt. De aanvaller kapte 3 Elster verdedigers uit en schoot de bal hard in de korte hoek: 1-0.
Nog geen 2 minuten later was het alweer gelijk. De ESA-defensie beoordeelde een indraaiende vrije trap van Spero verkeerd, waarna de bal met een stuiter in de hoek verdween: 1-1. Zowel Spero als ESA kreeg daarna kansen om met een voorsprong de rust in te gaan, maar doelpunten vielen er niet meer.
Kort na rust sloeg Kurtley de Windt opnieuw toe. Een combinatie met Wesley de Ruiter werd door de spits met een droge knal in de lange hoek afgerond: 2-1.
In de 65e minuut moest ESA met 10 man verder. “Na een vlagsignaal van de grensrechter van Spero kreeg Raoul Leenders derode kaart”, zei ESA-trainer Peter Gerritsen. Vanaf dat moment leek ESA alles tegen te hebben. Jordy Postulardt kon het allemaal niet bevatten en kon kort daarna met z’n tweede gele kaart ook vertrekken.
ESA leek met 9 man en nog 20 minuten op de klok voor een hele lastige opgave te staan. Maar in plaats van ESA was het juist Spero dat van slag was. De gasten konden ondanks een overtalsituatie maar moeilijk kansen creëren. Slechts eenmaal leek de Arnhemse verdediging geklopt te zijn, maar ESA-verdediger Denis Siocic haalde de bal van de lijn.
“Wij waren met uitvallen nog het meest gevaarlijk en de 3-1 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker”, meende Gerritsen. “De keeper van Spero moest nog een aantal keren in actie komen na doelpogingen van ons spitsenduo Wesley de Ruiter en Kurtley de Windt. Uiteindelijk was het een hele knappe en verdiende overwinning. Met 9 man hebben de jongens zich in de laatste 20 minuten niet gek laten maken en keihard geknokt voor de 3 punten.”
ESA A1 nam door de zege verder afstand van de degradatieplaatsen en staat met 20 punten uit 16 duels nu op een zevende plaats. Voor Spero A1, de nummer 2 op de ranglijst, bleef de achterstand op koploper Sparta Nijkerk 11 punten.

Uitslagen vierde divisie F
ESA A1 – Spero A1                         2-1
VIOD A1 – DZC’68 A1                    2-1
Epe A1 – Sparta Nijkerk A1            4-1
Concordia Wehl A1 – VVOG A1      2-1
SDV Barneveld A1 – DTS Ede A1    2-4