ESA A1 mag weer naar boven kijken

28 februari 2011 | Van onze AS-redactie

ESA A1 heeft zich zaterdag hersteld van de teleurstellende 2-1 thuisnederlaag tegen AWC A1 van een week geleden. Bij Voorwaarts Twello was de ploeg van trainer Hans Zwartkruis prima op dreef: 1-4.

VIERDE DIVISIE F
Voorwaarts Twello A1 – ESA A1 1-4 (0-0)
ESA A1 heeft door de zege op het moeilijk bespeelbare veld in Twello weer aansluiting met de top 3 in de vierde divisie F. Met een sterk uitgedunde selectie door blessures van doelman Marc van Anssem (liesbreuk), Cagr Bakir (knieblessure) en Denis Soicic (griep) begon ESA A1 aan de lastige klus in Twello.
Met Danny Hegh als vervanger van Van Anssem had ESA vanaf de eerste minuut een veldoverwicht. Met verzorgd voetbal probeerde de gasten de Twellose muur te slechten. In de eerste helft leidde deze strijdwijze niet tot veel uitgespeelde kansen. Voorwaarts hield zich op de been door hard de duels in te gaan en met ‘lange’ ballen de spitsen te bereiken.
Op één situatie na bleef de defensie van ESA onder leiding van Saba Becic moeiteloos overeind en gaf Voorwaarts geen enkele kans. Nadeel voor de technische ploeg van ESA was de zeer slechte grasmat waarop gespeeld moest worden.
Tijdens de rust besefte ESA dat een ‘verdwaalde lange bal’ de ploeg wel eens fataal zou kunnen worden, maar er was ook de overtuiging dat ze met snel combinatievoetbal de elf van Voorwaarts stuk konden stukspelen.
Die tempoversnelling had al binnen 8 minuten na rust succes. Yahya Hotak speelde Sajhi Elhamdoui (foto) met een kopbal vrij voor het doel. Elhamdoui aarzelde niet en schoot de bal onberispelijk in de rechter bovenhoek. Zeven minuten later was het Job Seinen die uit een hoekschop van Wesley de Ruiter met het hoofd voor 2-0 zorgde.
Slordig uitverdedigen van ESA gaf Voorwaarts de gelegenheid om tegen de verhouding in terug te komen in de wedstrijd. In de 75ste minuut was het Robbert de Bie (ESA A2) die na een fantastische actie van Nabil Nasri de wedstrijd besliste: 1-3.
Het slotakkoord was voor Hotak die de 1-4 eindstand met een bekeken afstandschot op het scorebord zette. Behalve een uitstekend en vooral rustig keepende Hegh en de debuterende De Bie, maakte ook de boomlange Nick de Ruiter een meer dan verdienstelijk debuut.
“De breedte van de selecties kan wel eens van doorslaggevend belang worden in de strijd om het kampioenschap in de vierde divisie F”, zei trainer Hans Zwartkruis van ESA A1. “Wij staan er wat dat betreft uitstekend voor en hebben veel vertrouwen geput uit deze wedstrijd.”

Uitslagen Vierde divisie F
AWC A1 – Quick 1888 A1                    3-2
WSV A1 – SDV Barneveld A1                4-2
Voorwaarts T A1 – ESA A1                  1-4
Concordia Wehl A1 – VVOG A1          2-2
Sparta N A1 – DTS ’35 A1                    3-0
Concordia W A1 – Voorwaarts T A1  0-0 (23 febr.)

Stand aan kop
1. Juliana ’31                        13-25
2. AWC                                  14-25
3. VVOG                                14-24
4. ESA                                    13-23
5. WSV                                   13-20