Erwin Ligt vertrekt bij Oost-Arnhem

22 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Trainer Erwin Ligt vertrekt aan einde van dit seizoen bij Oost-Arnhem. De in Zutphen woonachtige coach is bezig aan zijn tweede seizoen bij de overgangsklasser (zaal). In zijn eerste jaar promoveerde Ligt met zijn ploeg op het veld naar de hoofdklasse.

“Ik zit na mijn actieve carrière nu vijftien jaar onafgebroken in het trainersvak”, geeft Ligt een verklaring voor zijn vertrek. “Ik wilde na mijn periode van vier jaar bij Antilopen al een jaar niks doen, maar toen kwam KVZ in Zutphen. Dat is de club van mijn vrouw Frederique en daarom heb ik toen ‘ja’ gezegd. En na vier seizoenen KVZ vroeg Oost-Arnhem mij en dat is natuurlijk mijn club. Dan ga je dus steeds maar door.”
Ligt zegt toe te zijn aan een jaar rust, maar heeft de beslissing met pijn in het hart genomen. “Kijk ik naar de spelersgroep, dan vind ik het heel jammer. Afgelopen zomer zijn er wegens studie en andere redenen wat spelers vertrokken, maar er staat nu weer een fantastische groep.”
Het bestuur van Oost-Arnhem moet behalve op zoek naar een hoofdtrainer ook een vervanger vinden voor Debby van Koningsveld. Zij had het tweede team onder haar hoede. Ook Van Koningsveld stopt om persoonlijke redenen.
In een verklaring laat het bestuur van Oost-Arnhem weten de besluiten van Ligt en van Van Koningsveld te betreuren, maar te respecteren. Beide trainers zullen in de toekomst wel betrokken blijven bij Oost-Arnhem.
Het bestuur van Oost-Arnhem heeft er ‘tot haar spijt ook voor gekozen het contract met Laura van den Haak aan het einde van dit seizoen als trainer/coach van Oost-Arnhem A1 niet te verlengen. Ondanks het feit dat de chemie tussen de ploeg en Laura goed is, wil het bestuur volgend seizoen vooral investeren in een kwalitatief hoogstaand trainersduo voor de selectie en zal de trainerspositie voor de A1 vanuit eigen gelederen ingevuld worden’.
Van den Haak is nu bezig aan haar eerste seizoen bij de juniorenploeg en trad in het verleden ook op als interim-trainer bij de hoofdmacht.