Erwin Ligt snapt Marijn Valk niet

1 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Korfballer Marijn Valk (foto links, 19) stapt in de zomer over van Oost-Arnhem naar fusieclub KV Wageningen. Dat maakte de 19-jarige jeugdinternational vorige week bekend. Volgens Erwin Ligt, zijn huidige trainer, had Valk beter een andere keuze kunnen maken.

Valk maakt dit seizoen furore in de overgangsklasse C met zijn vele doelpunten. Logisch dat hoger spelende verenigingen dan Oost-Arnhem de ontwikkelingen van het jonge talent nauwlettend volgen.
Fusieclub KV Wageningen, waar volgend seizoen Erik Wolsink, ex-speler en –trainer van Oost-Arnhem, aan het roer staat, is de nieuwe club van Valk. “Het is niet de stap die ik hem heb geadviseerd”, zegt Erwin Ligt (foto rechts), trainer van Oost-Arnhem. “Ik vind het op de eerste plaats jammer dat hij vertrekt. Voor mijn gevoel had hij beter nog een jaar bij Oost-Arnhem kunnen blijven. Maar iemand die weg wil om op een hoger niveau te gaan spelen, moet je daarin steunen. Gebeurt alles in goede harmonie, dan is er ook altijd weer een weg terug. Dat Marijn vertrekt verrast me niet, wel zijn keuze voor Vada’25, volgend seizoen dus KV Wageningen.”
Ligt dacht dan eerder aan Dalto, waar Valk via het tweede team van de club uit Driebergen klaargestoomd zou worden voor de Korfballeague. Maar juist Dalto 2 zag Valk niet zitten. “Vada’25 speelt nu in de hoofdklasse en dat is voor mij een mooie tussenstap”, legt Valk, dinsdag (vandaag) 19 jaar geworden, uit. “Ik denk dat dit het beste is voor mijn ontwikkeling. Op de tweede plaats kom ik dan onder Erik Wolsink (foto links onder) te trainen. Dat is ook een belangrijke reden geweest.”
Valk sprak met Ligt, Wolsink en Ron Steenbergen, ook al een ex-Oost-Arnhemmer en nu trainer van Dalto, en maakte zijn keuze. “Erik Wolsink vertelde dat hij dacht dat ik mijn plafond bij Oost-Arnhem bereikt heb en ik wilde deze kans niet laten lopen.”
In eerste instantie was het ook niet de bedoeling Oost-Arnhem te verlaten”, zegt Valk. “Maar gelukkig heb ik geen boze reacties van trainers en spelers gehad. Ze begrijpen mijn ambitie. Ik kan ook op een mooie manier afscheid nemen van Oost-Arnhem want op het veld staan we maar 1 punt achter. We gaan voor de titel.”
Volgens Valk kan Oost-Arnhem zijn vertrek wel opvangen. “Bas Broenink speelt nu nog in het tweede en hij kan mij prima vervangen.”
Trainer Erwin Ligt van Oost-Arnhem verwacht geen sneeuwbaleffect na de transfer van Marijn Valk. “Er gaan verder geen spelers weg.”