Erwin Koeman: geen trek in Vitesse

25 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Wie gaat Theo Bos bij Vitesse opvolgen? Enkele namen die circuleren: Frank Rijkaard, Marco van Basten, Johan Boskamp, Shota Arveladze, Stanley Menzo en Erwin Koeman. Door de laatste kan al een dikke streep.

Het is een hardnekkig gerucht dat Koeman een belangrijke kandidaat is om Bos op te volgen. Maar de voormalige bondscoach van Hongarije liet zondagavond in het TV-programma Studio Voetbal weten niet naar Vitesse te willen. Hij heeft nog afspraken staan die hij niet wil afzeggen. Dus als zijn naam al prijkte op het lijstje van technisch directeur Ted van Leeuwen en eigenaar Merab Jordania, kan daar een vette streep doorheen.
“Ik weet niet of ik op een lijst sta, maar ik word het niet”, zei Koeman. “Ik ben ook niet benaderd en ik heb ook nog een aantal leuke dingen voor de boeg.”
Zo gaat de voormalige trainer van Feyenoord volgende maand drie dagen met een investmentgroep van FC Groningen mee naar Inter Milaan en in december bezoekt Koeman in Abu Dhabi het wereldbekertoernooi voor clubteams. “Daar ga ik wat voor de FIFA doen. Abu Dhabi en Milaan staan dus vast.”
Koeman nam het in Studio Voetbal overigens op voor de ontslagen Theo Bos. “Theo zat in een onmogelijke situatie.”
De Groninger zei niet dat hij nooit trainer van Vitesse zou willen worden, maar laakte de opmerkingen van de vorige eigenaar Maasbert Schouten bij de presentatie van Jordania (‘Vitesse gaat vanaf nu voor de landstitel’) en technisch directeur Ted van Leeuwen, die voor de camera aangaf dat Vitesse binnen drie weken met de naam van de nieuwe trainer naar buiten komt. ‘En als ook dat niet werkt, kan ook hij ontslagen worden’. Ook al bedoelde Van Leeuwen het misschien ironisch, Koeman had zo zijn bedenkingen. “Wat ik hoor, slaat nergens op. Dat is van een laag niveau.”
De opmerkingen van Schouten noemde Koeman ‘verschrikkelijk’ en ‘heel naïef’.