Er wordt geschoten op Valkenhuizen!

4 juli 2024 | Van onze AS-redactie

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli wordt er op het Arnhemse Sportcentrum Valkenhuizen het hele weekend geschoten. Geen levensgevaarlijk situaties waar de kogels je om de oren fluiten, maar de jaarlijkse aflevering van SchietsportTotaal, een evenement georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie, KNSA.

De KNSA is de belangenbehartiger voor alle schietsportverenigingen en sportschutters in Nederland, waarbij ongeveer 680 verenigingen, maar ook schutterijen en gilden zijn aangesloten. In totaal telt de KNSA zo’n 40.000 sportschutters.  De schietsport kent verschillende disciplines: luchtdruk, geweer, pistool, kleiduiven en twee bijzondere onderdelen, historische wapens en Target Sprint. De laatste discipline is een combinatie van schieten en hardlopen, waarbij de deelnemers drie rondes van 400 meter hardlopen en na ronde 1 en 2 staand een vijftal zogenaamde klapschijven moeten proberen te raken. Geschoten wordt er met een luchtgeweer.

Op het evenement SchietsportTOTAAL is een groot aantal disciplines te zien, worden er de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens (luchtgeweer en luchtpistool) gehouden, maar ook de NK’s Target Sprint en 5-schots Luchtpistool. Kortom, wil je eens van dichtbij meemaken wat de schietsport nu eigenlijk inhoudt, kom dan dit weekend naar Sportcentrum Valkenhuizen aan de Beukenlaan 15 in Arnhem. De toegang is vrij, de diverse activiteiten spelen zich beide dagen af tussen 9.00 en 19.30 uur.