Van der Ent al aan het roer bij AVW ’66

26 mei 2016 | Van onze AS-redactie

Trainer Wouter van der Ent (foto rechts) neemt bij AVW ’66 de taken van de opgestapte trainer Amir Hashemi per direct over. Hij moet de Westervoortse zaterdagclub in de nacompetitie behoeden voor degradatie uit de tweede klasse. Hashemi stapte dinsdag op, omdat twee spelers, ondanks zijn verbod, afgelopen zaterdag hadden meegespeeld in het tweede elftal. Hashemi werd daarbij teruggefloten door de technische commissie van AVW ’66.

Net als de hoofdmacht moet ook het tweede elftal van AVW ’66 (reserve tweede klasse) zich via de nacompetitie proberen te handhaven. Afgelopen zaterdag (21 mei) stond voor AVW ’66 2 het eerste nacompetitieduel met Oranje Nassau 2 op het programma. Trainer Amir Hashemi (foto rechts) legde twee dagen daarvoor topscorer Jurre Goedhart en Glenn Lemein, twee spelers die het gehele seizoen in het tweede elftal hadden gevoetbald, een verbod op in die wedstrijd mee te doen. In verband met blessures bij het eerste elftal wilde Hashemi het tweetal mogelijk toevoegen aan de selectie van de hoofdmacht voor de eerste nacompetitiewedstrijd op dinsdag 31 mei, uit tegen OZC of thuis tegen Bergentheim.
Hashemi, 4K, AmirHet opgelegde speelverbod van Hashemi voor Goedhart en Lemein bij het tweede elftal, tien dagen voordat de hoofdmacht in actie moest komen, leidde echter tot de nodige commotie bij de Westervoortse voetbalclub. De clubleiding floot Hashemi terug, waarna Goedhart en Lemein toch hun opwachting maakten in het tweede elftal, dat zich inmiddels door twee zeges geplaatst heeft voor de tweede ronde. Voor Hashemi was de maat echter vol, waarna de Iraniƫr opstapte.

Voorzitter Paul Janssen (foto links) van AVW ’66 bevestigt, met enige tegenzin, deze lezing. “Amir heeft gezegd, dat het meedoen van die jongens in het tweede elftal, de reden is van zijn opstappen. Maar ik weet niet of dat het enige is.”
Janssen, 4k, , PaulVolgens Janssen is de beslissing Goedhart en Lemein toch toestemming te geven om mee te doen in het tweede elftal een beslissing van de technische commissie. Janssen geeft echter aan het daarmee volledig eens te zijn. “Want het is vreemd dat spelers wordt verboden mee te doen in hun eigen elftal, als het eerste pas tien dagen later speelt. Jurre is bijvoorbeeld de topscorer van dat team en dan zou hij niet mee mogen doen op het moment dat het er om gaat.”
Volgens Janssen speelt daarbij ook het verenigingsbelang een rol. “Wij willen heel graag dat het tweede elftal in deze klasse blijft. Wij willen talentvolle jongens die overkomen uit de jeugd ook op een goed niveau laten spelen. Voor de langere termijn is het ook ongewenst als de afstand tussen het eerste en het tweede elftal te groot wordt.”
Wouter van der Ent (39) zou pas komend seizoen in dienst treden bij AVW ’66, maar pakt het nu al op. “Wouter heeft donderdag (26 mei, red.) eerst nog verplichtingen bij het tweede elftal van RKHVV, maar voor maandag is er een extra training ingelast. Die gaat hij leiden, waarna Wouter ook het eerste elftal in de twee nacompetitiewedstrijden zal coachen.”

avw66De nacompetitie in de groep van AVW ’66 begint zaterdag 28 mei met het duel tussen Bergentheim en OZC, twee periodekampioenen uit de derde klasse. Bij winst van Bergentheim staat op dinsdag 31 mei de wedstrijd OZC – AVW ’66 (aanvang 19.30 uur) op het programma. eeindigt de eerste wedstrijd in een gelijkspel of een zege voor OZC, dan wordt zaterdag 31 mei AVW 66 – Bergentheim (aanvang 14.30 uur) gespeeld. Op zaterdag 4 juni is de derde wedstrijd. de winnaar van de groep speelt volgend seizoen in de tweede klasse, de nummers twee en drie in de derde klasse.